soL'u hedef alan yandaş sunucunun örnek verdiği 'madde'den haberi yok!

Yandaş kanal ATV'de soL'u hedef alan programın sunucusu, yandaş yazar Melih Altınok'un, program sırasında "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"ne dayandırarak söylediği sözlerden haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Demet Akalın isimli şarkıcının 2 yaşındaki kızının kafasını örterek namaz kıldırmasını ve bunu sosyal medyada malzeme yapmasını "Gericilik her yerde" başlığıyla duyuran soL, hız kaybetmeden yandaşların hedefine girdi.

Son olarak dün sabah saatlerinde ATV'de yayınlanan "Kahvaltı Haberleri" isimli programın sunucusu Melih Altınok isimli yandaş yazar, soL'un ilgili haberini ekrana taşımış ve "Terbiyesiz Sol" manşetini atmıştı. 

Programda konuşan yandaş sunucu Altınok, soL'un yaptığı hedef alırken, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin bir maddesi 'bütün tasarruf ailelere aittir'. Gericilik diyorsunuz, insanları dini inançlarından ötürü ötekileştirmek asıl gericiliktir" ifadelerini kullanmıştı.

NE KONUŞTUĞUNDAN HABERİ YOK!
Altınok'un çocuklar ve ailelerine ilişkin İnsan Haklar Evrensel Beyannamesi'ne dayandırarak verdiği bu örnekten haberi olmadığı anlaşıldı.

İnsan Haklar Evrensel Beyannamesi'nin ilgili maddesinde (Madde 26 - 3. paragraf) "Çocuklara verilecek eğitimin türünü seçmek, öncelikle ana ve babanın hakkıdır"  ifadeleri kullanılıyor.

Maddede geçen ifadelerden de anlaşılacağı üzere,  2 yaşındaki bir çocuğa namaz kıldırmanın "aile tasarrufu" olmadığı görülürken, Anne ve babaya tanınan "öncelikli" hakkın "eğitimin türünü seçmek" olduğu sınırı çiziliyor.

soL, iki yaşında çocuğa namaz kıldırtılmasını "inanç özgürlüğü" olarak topluma yutturmaya çalışan gericilere "Bizde gericiye gerici denir" diyerek yanıt vermişti.