soL’a Rektör engeli: Bu okulda soL gazetesi satılamaz

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Füzün talimat verdi, özel güvenlik tebliğ etti: “Bu okulda soL Gazetesi satılamaz!”

Ahmet Çınar

Yeniden günlük olarak yayınlanmaya başlanan soL Gazetesi, geçen haftadan bu yana ülkenin dört bir yanında okura ulaşırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, okulda soL Gazetesi’nin satışını engellemek istedi.

Üniversitenin Dokuzçeşmeler Yerleşkesi’nde gazete tanıtımı ve satışı için stant açan Komünist Gençlik çalışması üyesi öğrenciler, özel güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Pek çok topluluk, dernek, grup, parti ve oluşumun bildiri, gazete, broşür dağıtıp faaliyet sürdürebildikleri Dokuzçeşmeler Yerleşkesi’nde soL Gazetesi’ne yönelik bu tutum tepkiyle karşılandı.

REKTÖR BİZZAT TALİMAT VERMİŞ!

Gazete tanıtım ve satışı gerçekleştiren öğrencilerle tartışan özel güvenlik şirketinin yetkilisi, “Rektör Füzün bizzat arayıp soL Gazetesi’ni dağıttırmayın, talimat böyle, biz talimatı uyguluyoruz” demesi dikkat çekti. Rektör Füzün’ün adı kısa bir süre önce, basında ve kamuoyunda AKP’den milletvekili adaylığı konusunda geçmişti. Prof. Dr. Füzün, 2011’de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a sindirim sistemi ameliyatı gerçekleştirmiş, operasyon sonrası çıkan kanser iddialarını da kesin bir dille yalanlamıştı.