soL okurları buluşuyor: soLokur toplantıları 22 Aralık'ta başlıyor

soL gazetesi okurları artık bir araya geliyor. Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen “Ekmek, soL ve Hürriyet” günleri gecesinde duyurulan soLokur örgütlenmesi ilk buluşmasını 22 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz hafta sonu binlerce okuru ile bir araya gelen soL gazetesi şimdi de okurlarının bir araya geldiği bir örgütlenmenin ilk adımını atıyor. soLokur örgütlenmesi ilk toplantısını 22 Aralık’ta düzenlenecek.

Gecede okurlara dağıtılan bildiride soLokur buluşmalarına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“soL okurları bir araya geliyor. Birlikte gündemi tartışıyor. soL’daki haber ve yazıları değerlendiriyor, öneri yapıyor, haber üretiyor, gazeteyi tanıtıyor, yazarlarla sohbet ediyor, seminerler-konferanslar düzenliyor, kültürel etkinlikler planlıyor.

Türkiye’nin her noktasında, hatta dünyanın birçok yerinde soLokur toplantıları başlıyor. soL okurlarının iletişim ağı kuruluyor. soLokur temsilcileri belirleniyor. Bir gazete yalnızca gazete değildir. Bir gazete ülkeye umut, direnç ve akıl katıyorsa değerlidir. soL bunu ancak okuruyla birlikte yapabilir. 22 Aralık’tan itibaren soLokur buluşmalarına başlıyoruz. İletişim [email protected]

"Birçok mahalle ve ilçede girişimler başladı"
Konuya ilişkin dün soL gazetesinde yer alan haberde görüşlerine yer verilen Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan, soLokur örgütlenmesinin, gazete ile okur arasındaki ilişkiyi tek taraflı olmaktan çıkaracağını dile getirdi.

Birçok mahalle ve ilçede bu girişimlerin başladığına değinen Okuyan, Burası bir haberleşme, düzeyli tartışma v e katkı koyma işlevi görecek” dedi. Gazetenin bu adımla birlikte mutfağını okura açacağını da belirten Okuyan, soLokur toplantılarının Türkiye toplumunun haberdar olma ve müdahale etme yeteneğini arttırmak için önemli bir araç olduğuna inandığını söyledi.

(soL - Haber Merkezi)