soL gazetesinden açıklama

soL gazetesi Yayın Kurulu, bugünkü manşetiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Gazetenin Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Gazetemizin bugünkü manşetinde, direnişçi genç Ahmet Atakan’ın ölümünden hareketle, “Sorumlusu Erdoğan” başlığı yer alıyordu. Haberin görseli, Haziran direnişi sürecinde, polis terörüyle hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarından oluşan bir kolajdı.

Bu fotoğraflar arasında, Lice’de jandarma kurşunuyla öldürülen Medeni Yıldırım’ın yer almıyor olması nedeniyle, okurlarımızdan ve dostlarımızdan eleştiri geldi.

Farklı bir bağlamda olmakla birlikte, aynı zaman diliminde yaşanması ve bütün Gezi eylemlerinde de sahiplenilmesi, devlet terörünün aynı düzeyde yansıması ve direniş hareketinde Gezi’den Lice’ye kurulan köprü olması niteliğiyle bu kaybımızın sürecin ayrılmaz bir parçası olduğu yadsınamaz.

Nitekim, Medeni Yıldırım’ın öldürülmesi ve Lice’de yaşananlar, 29 Haziran tarihli sayımızda baş sayfadan verilmiş, devamında gelişmeler haberleştirilmiştir.

Dolayısıyla, dışarıda tutma, görmezden gelme gibi bir tavrın soL için asla söz konusu edilemeyeceği açıktır. Bu sadece böylesi bir özgün olayla değil, yayın çizgisi itibariyle soL’a bakıldığında tekrarına gerek bırakmayacak şekilde belirgindir.

Editoryal olarak, yaşanan ölümlerin bağlam eksenini Haziran Direnişi olarak kurduğumuzdan Medeni Yıldırım’a yer vermeyişimiz, bir hassasiyeti gözetememek anlamına geldiği ve farklı değerlendirmelere yol açtığı için özür dileriz.

soL Yayın Kurulu