soL Gazetesi okurlarına ‘merhaba’ dedi

Dün yayın hayatına başlayan ve okurlardan çok büyük ilgi gören günlük soL gazetesi Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikle okurlarına “merhaba” dedi.

1 Ekim’de gazete bayilerinde yerini alan günlük soL gazetesi okurlardan büyük ilgi görürken birçok gazete bayisinde yok sattı. Gazetenin yayın hayatına başlamasının ilk günü dolayısıyla NHKM’de yapılan etkinliğe oldukça yoğun bir katılım olurken, gazete okurlarına “merhaba” dedi.

soL’un sırtını kimse yere değdiremez
soL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan’ın konuşmasıyla başlayan gecede Volkan Akkoç, Ufuk Karakoç, Murat Güner ve Gülcan Altan sahne aldı.

Gecede okurlara seslenen Kemal Okuyan, hiçbir zaman günlük bir gazeteyi çıkaramayacaklarını düşünmediğini ifade etti. Bu konuda tek endişesinin “heyecan eksikliği olur mu” düşüncesi olduğunu belirten Okuyan, “ama artık eminin soL’un sırtını kimse yere değdiremez” dedi.

Bugün büyük bir gurur yaşadık
İlk gün gazeteleri için “önemli olan çıkması” denildiğini vurgulayan Okuyan, bunun doğru olduğunu gördüklerini 30 Eylül günü 2-3 saatlik bir korku filmi yaşadıklarını söyledi.

Bugün büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Okuyan, “Türkiye’nin dört bir yanında dostlarımız ve şu ana kadar hiç temas etmediğimiz binlerce insan soL’a sahip çıktı ve bizlere çok büyük bir enerji verdi” diye konuştu.

"Kavgamız bitmeyecek"
3-4 gün sonra bütün eleştirilere açık olacaklarını belirten soL’un Genel Yayın Yönetmeni Okuyan, bugün aldıkları enerji ile bundan sonra çok daha büyük iyi gazete çıkaracaklarını ifade etti.

İnsanların bu rezaletten kurtulmasını, herkesin midesini bulandıran düzene bir an önce son verilmesini istediklerini vurgulayan Okuyan, soL gazetesinin bu mücadeleye ek bir kuvvet vereceğini söyledi.

Bugün çok daha iyi bir gazete hazırlayarak buraya geldiklerini belirten Kemal Okuyan, soL’a emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

(soL – İstanbul)