soL, 2 yaşında!

1 Ekim 2012 tarihinde "halka yalan söylemek suçtur" sloganıyla yayına başlayan soL gazetesi, 2 yaşında.

(soL - Haber Merkezi) Bugün yayın hayatının 2. yılını dolduran soL gazetesi, içine girdiği kriz sebebi ile 4 haziran 2014’te yayın hayatına ara vermişti. soL, 10 Ağustos'tan bu yana haftalık dergi olarak yayın hayatına devam ediyor.

İlk sayısında, o dönem toplanan AKP kongresi için, "Kaybedenler Kulübü Kongre Topladı" manşetini atan soL, çok geçmeden Reyhanlı'da ve Haziran direnişinde doğrulanacak AKP'ye karşı ayağa kalkan Türkiye halkının hem sesi, hem de örgütleyicisi haline gelecekti.

"Arap Baharı" ve Suriye konusunda ikirciksiz bir konum alan soL, Suriye'deki dinci çetelere ve emperyalizme karşı halkın yanında yer alırken, Türkiye'nin bölgeye yönelik kirli planlarını deşifre etmede ve özellikle Antakya halkının çığlığına duyurmada en ön safta yer almıştı.

soL, Soma'da AKP'nin ve patronların işbirliğini ortaya çıkarmış, Türkiye işçi sınıfının direnişlerinin hem sesi, hem de bir parçası olmuştu.

Komünist Parti: soL, bir gelecek vaadinin gazetesidir
soL'un 2. yılı vesilesiyle bir açıklama yayımlayan Komünist Parti Merkez Komitesi, "soL, sadece tarihte, siyaset izleğine müdahale etmesiyle, Reyhanlı’dan Haziran’a direnişin bir gazetesinin olmasının önemini kanıtlamasıyla yer almıyor. Tarihte kalmıyor" dedi.

Yapılan açıklamada, soL'un bir "geçmiş dönem gazetesi" olmadığı vurgulanırken, şunlar söylendi:

"soL, bir geleneğin, bir süren yürüyüşün, bir gelecek vaadinin gazetesidir.

soL, bir siyasal akıldır, bir örgüt aracıdır, bir partili pratiktir, bir kendini sosyalizme adamış militandır.

soL, bir kararın hayata geçmesi için varını yoğunu ortaya koyanların fedakârlığıdır.

Bunların toplamında soL, günlük gazete olarak basımına ara vermiş de olsa, komünistlerin dünyayı değiştirme, ülkenin kaderini eline alma iradesidir. Emekçilerin safında, sosyalizm için verilen kavganın günlük gazete formunda yansımasıdır."

Partinin halka ulaşmanın türlü yollarını deneyeceğini ve bulacağını belirten Komünist Parti, "dergisiyle, portalıyla, bülteniyle sesimizi iletmeyi sürdürenlere, kuruluş aşamasından bugüne gazetemizin bütün çalışanlarına" şükranlarını sundu.

Açıklama şöyle sona erdi:

"Halka yalan söylemek suçtur! Yalana boyun eğmeyenlerin, gerçekleri anlatanların macerasını böyle özetlemiştik. Devam ediyoruz!

Komünist Parti, bu devamlılığın adresidir. Bu iradenin vücut buluşudur.

Bu duygularla, yayınlarımızı hazırlayan, katkıda bulunan, alanlarda yükselten, okuyan yoldaşlarımıza, dostlarımıza, bu imecenin her zerresine bir kez daha teşekkür ediyor, gazetemizin ikinci yaşını kutluyoruz.

Yaşasın Komünist Parti! Çok yaşa soL!"

İşte soL'un çarpıcı kapaklarından bazıları: