Skandal sözler: Maraş'ın ve Gezi eylemlerinin arkasında Alevi ve Ermeniler var!

Gericilerin skandal Gezi açıklamaları bitmek bilmiyor. Akit gazetesine konuşan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Eycil, Maraş katliamını Gezi ile bağlantılandırmaya kalktı ve rezalet ifadeler kullandı.

(soL - Haber Merkezi) Akit'e konuşan Prof. Dr. Ahmet Eycil, Gezi ve Maraş katliamı arkasındaki zihniyetin aynı olduğunu, devletin istikrarını bozmaya çalıştıklarını ileri sürerek şu skandal ifadeleri kullandı:

“78 olaylarının (Maraş katliamı) içinde yer alan sol grubun içinde Alevi de var, Ermeni de var, diğer gruplar da var. Şimdiki Gezi olayları içinde de bunlar var. Yani nerede devletin istikrarına olumlu veya olumsuz etki eden bir musibet varsa bunlar hemen içinde yer alıyor.” sözleriyle Maraş katliamının sorumlularının devletin istikrarını bozmak isteyen Aleviler, Ermeniler, solcular olduğunu iddia ederek Gezi'de yaşananların sorumluları da bunlardır dedi.

Dış mihrakların oyunu
Aynı zamanda Gezi ve 78 olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine bu hareketler arkasındaki dış güçlere değinen Eycil

"O dönemde nasıl ki sağ ve sol gruplar yerli ve yabancı gruplar tarafından desteklenerek bir istikrarsızlık oluşturulmak istendiyse şimdi de aynısı istenmektedir. Türkiye’nin istikrar bulmasını istemediklerinden bu tür olaylar hep desteklenmiştir. Mesela 78 olaylarından sonra Maraş’ta ciddi bir kalkınma oldu. Yine 28 Şubat’tan sonra ülkemizde bir kalkınma, istikrar oldu. Bu istikrarı istemediklerinden bu olaylar desteklendi. Bu arkadaki güçler yerli büyük sermayedarlardır. Bunların da kökeni genelde gayrimüslimlere dayanır. Genellikle de karşımıza sosyal demokrat olarak çıkarlar. İkincisi de dış güçler... Türkiye’nin kalkınmasını Avrupa Birliği kesinlikle istememektedir. Büyük bir Türkiye’yi istemiyorlar. Bunun için de parçalamak, dağıtmak istiyorlar. Bu güçlerin uzantıları da mevcuttur. Gezi olaylarının içerisinde bulunanlarla 78 olaylarının içerisinde bulunanların zihniyeti aynı. 78 olayları ile Gezi olaylarını aynı zihniyet yapmıştır." diyerek Başbakan'ın da sürekli vurguladığı Faiz Lobisi gibi dış mihraklara dikkat çekti.

'Kardeşlik anlaşmasını bozan maalesef ki Aleviler'

Alevi-Sünni meselesinin kullanıldığını ifade eden Eycil daha da ileri giderek Sünniler ve Aleviler arasındaki 'kardeşlik anlaşmasını bozan maalesef ki Aleviler' diyerek Maraş katliamının sorumlusu olarak Alevileri gösterdi.

Atatürk'e put dediği için dava açılmıştı

Tarih Bölümü Başkanı olan ve 'İslam Tarihi' dersinde Atatürk'e 'Put' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Prof.Dr. Ahmet Eyicil beraat etti.

Hakkında Kahramanmaraş 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' davası açılan Prof.Dr. Eyicil'in meslekten ihraç edilmesi ve memuriyetten yasaklanması için KSÜ tarafından alınan karar YÖK tarafından onanmadı.