Sibel Üresin kendini aştı: 'İki erkeğin baş başa kalması bile zinadır'

'Evlilik Uzmanı' sıfatıyla tuhaf açıklamalar yapan Sibel Üresin, Yargıtay'ın verdiği zina kararını değerlendirirken, iki erkeğin bir arada kalması bile zinadır" dedi, polisleri "zina" konusunda çalışma yapmaya çağırdı.

Daha önce de kadınlar ve kadın-erkek ilişkileri hakkında tuhaf açıklamalarıyla gündeme oturan "Evlili Uzmanı" Sibel Üresin bu sefer kendini aştı.

Habertük'te yayınlanan Akşam Raporu programında Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin zina ile ilgili verdiği karar tartışıldı. Avukat Vildan Yirmibeşoğlu'nun da katıldığı programda konuşan Üresin, "Bekar iki erkeğin bir arada kalması bile zinadır. Nikah yoksa aralarında. Aynı cinsten iki kişi değil tabi farklı bir cinsel tercihleri var ve bir araya gelmişlerse tabi ki bu da zina" dedi.

İşte o konuşmalar:

Yirmibeşoğlu tepki gösterdi
Üresin'in sözlerine aynı programda yer alan Avukat Vildan Yirmibeşoğlu tepki gösterdi. Üresin'in "emniyet ile birlikte zinaya karşı çalışılması gerek" önerisinin insan haklarına ve yasalara aykırı olduğunu söyleyen avukat Yirmibeşoğlu şöyle devam etti:

"Dinden bahsetmiyoruz din yasalarından bahsetmiyoruz. Burası İslam hukukuyla idare edilen bir ülke değil. Ve insan hakları açısından evrensel hukuk açısından imzaladığımız uluslar arası insan hukuku açısından 18 yaşını bitirmiş ve bekar olan kişilere bu konuda herhangi bir sorgu sual edilemez. Şimdi siz bunu söyleyemezsiniz iki tane erkek yan yana geldi bunların niyetleri başkaysa diyemezsiniz. Kadın ve erkek baş başa olur fakat niyetleri olmaz. Yani bunun ispatı o kadar kolay ve basit olmaması lazım. Önemli olankKanıt ve ifadelerdir."

(soL - Haber Merkezi)