'Sema'nın avukatı Zaman gazetesi mi?

Müzisyen Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen'in, Özel Sema Hastanesi'nde yapılan yanlış teşhis ve tedavi yüzünden beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ortaya çıkan sağlık skandalına dair düzeltmeler Zaman gazetesinin haber sayfalarında yer almaya başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Serhan Şeşen'in, yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Özel Sema Hastanesi'nde, yanlış teşhis ve tedavi nedeniyle komaya girmesinin ardından "yanlış uygulamalar"ın sahibi Sema Hastanesi kriz yönetimine başladı.

Sema Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlyas Akdemir, Şeşen'in sağlık durumu ile bilgi verirken "Bu kadar önemli mi yahu" sözleri kamuoyunda tepki toplamış, Sema Hastanesi ile ilgili kısa bir araştırma yapıldıktan sonra bu tür vakaların hastane için alışılmış olduğu ortaya çıkmıştı. Basında yer alan haberlerden rahatsızlık duyan Sema Hastanesi yönetimi açıklama üzerine açıklama yaparken, hastane haberleri de Zaman gazetesi tarafından manşetten verilmeye başlandı.

Sema Hastanesi'nin savunması manşetten
Özel Sema Hastanesi'nin tedavi sürecindeki uygulama hataları birçok uzman tarafından kabul edilmişken Zaman gazetesinde konuyla ilgili haber başlıkları şu şekilde yer aldı: Serhan Şeşen'e teşhiste kusurumuz yok, bilirkişilere açığız / Sema Hastanesi, iddiaların araştırılması için başvurdu / Akdemir: Şeşen ile ilgili tedavide hatamız yok...

Zaman gazetesi yazarı M. Nedim Hazar da olayla ilgili yazısında Burhan Şeşen'e saldırarak "Burhan Şeşen'in gencecik oğlu Serhan ölümle pençeleşiyormuş. Baba Şeşen merhamet yerine öfke ile yaklaşıyordu olaya. Zira oğlunun sağlığından dolayı üzüntü içinde, acı içinde kıvranması gerekirken, çözüm yolları aramak yerine doktorlara, hastanelere hakaret eden, üzerine gazeteci yollayan bir babanın davranışı -eğer acı onu böylesine fevrileştirmiyorsa- vatandaşına samimiyet ve şefkat göstermek yerine tokat atan devlet gibi geldi bana" dedi.

Gencecik bir müzisyenin hayatına neden olabilecek hatalara imza atan hastanenin "açıktan" reklamının ve korumasının yapılmasının yanı sıra oğlu yaşam mücadelesi verirken baba Burhan Şeşen'e "susmasını" salık veren gazete bir skandala daha imza attı.