Samanyolu TV, 'camide içki içmediler' dedi ama... Gezi zamanı yalana ortak olmuşlardı!

Cemaat'e ait Samanyolu TV, Gezi günlerinde bir AKP provokasyonu olarak ortaya atılan "camide içki içtiler" iddiasını yalanlayan bir "canlandırma"ya yer verdi. Ancak aynı kanal, camide içki içtiler yalanını hem video, hem de fotogaleri olarak desteklemişti.

(soL - Haber Merkezi) Fethullah Gülen cemaatinin yayın organlarından Samanyolu TV'de ilginç bir "canlandırma" yayımlandı.

Bu canlandırmada, polis saldırısından kaçan gençler camiye sığınıyor ve cami müezzini olduğunu anladığımız yaşlı bir kişi, onlara yardım ediyor.

Daha sonra camiye gelen devlet görevlileri, caminin işgal edildiği yalanını kameralara söylüyorlar. Bunun üzerine bağlı olduğu üstü ile konuşan müezzin, bahsedildiğini gibi bir durum olmadığını, caminin işgal edilmediğini belirtiyor.

Konuştuğu kişi ise, "Durumlar biraz karışık" diyerek "önemli kişilerin" araya girdiğini söylüyor.

Camiden görüntüler: Bira kutusu kırmızı çember içinde!
Camide içki içtiler yalanının ortaya atıldığı günlerde Cihan Haber Ajansı da içeriden görüntüler yayımlamıştı.

Samanyolu TV'nin de yayımladığı bu görüntülerde, boş bir bira kutusu kırmızı çember içine alınıyor, bir şirke şişesi ise okla gösteriliyordu.

İşte Cemaat'in "paralel olmadan önce ve paralel olduktan sonra" Gezi'ye bakışı:

Cemaat o zaman ne söylemişti?
Haziran direnişi döneminde, daha AKP ile "düşman" olmayan Cemaat, "camide içki içtiler" yalanına sahip çıkmıştı.

Samanyolu Haber'de o dönem hazırlanan bir foto galeride, "Taksim eylemcileri Dolmabahçe Camii'nde" başlığıyla verilen fotoğraflara, "Taksim'den Dolmabahçe'ye inen yolu, barikat kurarak kapatan göstericilere polis tazyikli su ve gaz ile müdahale etti. Yaralanan ve gazdan etkilenen göstericiler Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne girdi, cami olaylardan büyük zarar gördü. İçeride içki ve sigara içildiği belirtildi" notu düşülmüştü.

'Müezzin sürgün edilmedi' demişti
Yine Samanyolu Haber'de 19 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan bir haberde, cami müezzininin AKP tarafından sürgün edildiği iddiaları yalanlanarak, müezzinin aslında hasta olan eşi nedeniyle yer değiştirdiği savunulmuştu.