Saldırılar, AKP taarruzunun bir parçası

soL’a yönelik siber saldırı yoğun çabalar sonucu püskürtüldü. Sol internet medyasına yönelik son günlerdeki organize saldırı, AKP’nin basın ve eleştirel düşünce üzerinde kurmaya çalıştığı baskının bir parçasıdır.

İki gün önce Birgün, Bianet ve Sendika.org’a yapılan sanal saldırılar, son olarak soL Haber Portalı’na yöneldi. Salı gecesi 01:30’da soL’a karşı başlayan saldırıyla kesilen erişim, Perşembe sabahın erken saatlerinde tekrar sağlandı.

Saldırı, milyonlarca farklı IP üzerinden siteye gönderilen isteklerle yapay bir yoğunluk yaratılarak sitenin kilitlenmesi ve erişimin engellenmesi şeklindeydi. soL’a yapılan saldırıların yarısına yakını Türkiye’den, kalanı yurtdışından geldi. Saldırılar artarak devam etti ve ısrarcı bir biçimde, bugün sabah saatlerine kadar sürdü. Tablo, saldırıların örgütlü ve profesyonel olduğunu açıkça gösteriyor.

soL Teknik Ekibi, geçen süreçte bir yandan saldırıları püskürtmeye çalışırken, aynı zamanda sitemizin altyapısında da birtakım değişiklik ve düzenlemeler yaptı. Sitenin kapalı kaldığı sürenin uzamasının altında, saldırıların yoğunluğu ve uzunluğunun yanında, sitenin genel performansını artırmaya dönük bu işlemlerin de meşakkatli olması yatıyor.

Önümüzdeki günlerde sitedeki bazı muhtemel yavaşlama ve aksaklıklar, saldırıların sürmesi kadar, altyapı değişiklikleri sırasında oluşmuş olabilecek bazı teknik eksikliklerden kaynaklanabilir. Okurlarımızdan tespit ettikleri hataları bize bildirmelerini rica ediyoruz.

soL, elbette bu saldırılardan mücadele azmini ve öfkesini artırarak çıktı. Saldırılar, AKP’nin basın ve eleştirel düşünce üzerinde kurmaya çalıştığı baskıdan ayrı düşünülemez. Sol internet medyasının giderek etkisini artırdığı, genel olarak internetteki sansür tartışmasının toplumda büyük bir tepkiye yol açtığının kalabalık sokak eylemlerinde görüldüğü ve seçime bir aydan az zaman kaldığı bu süreçte, saldırıların tesadüfi olmadığı açıktır.

soL çalışanları, bu saldırılardan teknik birtakım derslerin yanı sıra, kavgalarını yükseltme inancı da çıkarmışlardır. Okurlarımızdan da soL’a daha fazla sahip çıkmalarını ve engellenmek istenen sesimizi, daha fazla kesime ulaştırmakta bize yardımcı olmalarını istiyoruz.

Saldırıların soL’u susturmak bir yana, sesinin daha da gür çıkmasına vesile olacağı görülecek.

(soL)