Sabah yazarı 'komiklik' peşinde: Komünist Parti'nin 'Nâzım' açıklamasına yanıt...

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Opel'in çirkin Nâzım reklamına destek verirken Komünist Parti'nin açıklamasını ise "komik" bulduğunu yazdı.

Haber Merkezi

Opel'in komünist şair Nâzım Hikmet'in dizelerini değiştirerek kullandığı reklamına dün Komünist Parti sert tepki göstermiş, Opel reklamı sosyal medya hesaplarından kaldırmıştı.

Bugün konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Türkiye'nin Komünist Partisi yayınladığı bir bildiriyle, Opel reklamında Nâzım Hikmet'in 'Güzel günler göreceğiz çocuklar/ motorları maviliklere süreceğiz' dizelerinin 'dizel günler göreceğiz' şeklinde değiştirilmesini sert şekilde protesto etmiş. Gezi günlerindeki cinsiyetçi, seksist küfürleri bile "x kuşağının yaratıcılığı" olarak yere göğe sığdırmayanların, siyasilerin boynuna ip geçirildiği karikatürleri normal bulup "mizaha tahammül kalmadı" diye yakınanların ne küfür ne de hakaret içeren bir espri karşısında küplere binmeleri hakikaten komik" dedi.

Altınok, yazısının devamında Opel'in reklamına destek vermeye devam etti:

Şu tehditkâr dile bakar mısınız: "Çok kesin olarak uyarıyoruz. O reklamlar derhal kaldırılacak. Şairden, varlığını, emeğini, aklını ve yaşamını adadığı işçi sınıfından ve dünya halklarından, tüm varlığı ile parçası olduğu komünist hareketten özür dilenecek!"
Bakalım Opel firması, Nâzım'ın adını yıllardır tepe tepe kullananların bu tehditleri karşısında otomobillerini olmasa da meşhur olan yaratıcı reklamını geri çağıracak mı?
Büyük şair yaşasa adını koyu bir taassuba alet edenlerle nasıl kafa bulurdu, bir düşünsenize.