Sabah 'en güvenilir, en tarafsız gazete'ymiş...

Sabah gazetesi, "En güvenilir, en tarafsız" gazete ilan edildi ancak gerçeğin öyle olmadığı defalarca ortaya çıktı. Kabataş manşeti ve savcı Bharara haberleri yalnızca birkaçı.

Haber Merkezi

İktidara yakınlığıyla bilinen ve tekzip rekoru kıran Sabah gazetesi, A&G araştırma şirketinin yaptığı ankete göre "En güvenilir, manşeti en etkili, gündemi belirleyen, en tarafsız, okunması en rahat" ilan edildi. A&G'nin sahibi Adil Gür, "Bu sonuçların Sabah'ın 'referans gazete' haline geldiğini gösterdiğini" ileri sürdü. 

EN GÜVENİLİR GAZETEYMİŞ

A&G araştırma şirketinin 5-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği 'Medya Algısı Araştırması'nın sonuçlarına göre, "En sık okunan gazeteler" kategorisinde Sabah yüzde 19.3 oranla Posta'nın ardından ikinci sırada yer alıyor. İstanbul'da ise yüzde 23.6 oranla birinci sırada. Gazete okumayanların oranı ise yüzde 33 olarak çıktı.

Çeşitli kriterlere göre "en beğenilen" gazetelerin değerlendirildiği araştırmada, katılımcılara "En güvenilir gazete hangisi" sorusu soruldu. Yüzde 12.7 oranla birinci sırada Sabah yer alırken, sıralama Hürriyet, Posta, Milliyet ve Habertürk şeklinde devam etti.

KABATAŞ MANŞETİ

Ancak araştırma sonuçlarının aksine Sabah yalan haberleriyle birçok kez gündem oldu. İktidarın nabzını tuttuğu manşetleriyle bilinen Sabah'ın en bilindik yalan manşeti Kabataş olmuştu. Haziran Direnişi günlerinde Kabataş'ta bir kadının saldırıya uğradığı iddiasının defalarca yalan olduğu ortaya çıkarken Sabah, "Kabataş saldırısı 52 saniye oldu" manşeti atmış, manşet görseli olarak photoshop yapılan bir fotoğraf kullanılmıştı.

Aynı gazete Reza Sarraf hakkındaki soruşturmayı yürüten ABD'li savcı Preet Bharara'yı aldığı plaketin üzerine "Kimse Yok Mu Derneği" yazılan photoshoplu bir fotoğrafı kullanarak "paralel savcı" ilan etmişti.