Saad Hariri Suudi medyasına konuştu: Hizbullah'ın gücü...

Suudi Arabistan medyasına konuşan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'da yayınlanan bir dergiye röportaj veren Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran'ın Hizbullah eliyle Lübnan'ın istikrarının bozduğunu iddia etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı" diyen Hariri, "Bu nedenle biz, bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayız" ifadelerini kullandı. Hariri, "Hizbullah'ın ülkeyi yönetmeyle ilgili bir kabiliyeti yok. Hizbullah'ın gücü, İran'ın sağladığı silahlardan geliyor" şeklinde konuştu. 

Hariri, "Ruhani, bizim Lübnan'da yapmak istediklerimize karışamaz, bunu belirleyemez" dedi. Suudi Arabistan'ın İran ve Hizbullah'a yönelik sert açıklamalarını anladığını ve hak verdiğini belirten Hariri, "Özellikle Hizbullah, bölgenin ve körfezin istikrarıyla oynarken buna karşı önlem almaları onların (Suudi Arabistan) hakkı" dedi. 

Suriye'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hariri, "Rusya'nın Suriye'ye müdahale kararı almasının Beşar Esad'in devrilmesiyle ilgisi yok. İran, Suriye'de başarısız olunca Ruslardan müdahale talebinde bulundu" iddiasını ileri sürdü.

Suudi Arabistan'a gitikten sonra Lübnan başbakanlığı görevinden ayrıldığını 4 Kasım'da duyuran Saad Hariri ardından, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın isteği üzerine istifasını ertelediğini açıklamıştı.