Rusya'nın yayını Sputnik'ten keskin dönüş: Putin ve Erdoğan bir elmanın iki yarısıymış

Rusya'nın Türkiye'de de yayın yapan haber sitesi Sputnik, Erdoğan güzellemesine yer vererek "Putin ve Erdoğan bir elmanın iki yarısı: İkisi de onurlu ve güçlü" başlığını tercih etti.

Haber Merkezi

Rusya'nın internet yayın organı Sputnik, Türkiye sayfasında Erdoğan'a övgüler dizilen bir habere yer vererek "Putin ve Erdoğan bir elmanın iki yarısı: İkisi de onurlu ve güçlü" başlığını tercih etti.

Erdoğan'ın Putin'den "özür dilemesi" sonrası Rusya'yla ilişkiler düzelirken Sputnik de Erdoğan'la buzlarını eritti. Bir süredir TİB tarafından engelli olan site, Erdoğan'a tavır alan haberleriyle biliniyordu. 

ABD'nin eski Bakü Büyükelçisi'yle yaptığı görüşmeye yer veren Sputnik, haberi "Putin ve Erdoğan bir elmanın iki yarısı: İkisi de onurlu ve güçlü" başlığıyla sundu.

GÜÇLÜ VE ONURLU LİDERLERMİŞ!

Haberde, şu ifadeler yer aldı:

"ABD'nin eski Bakü Büyükelçisi Matthew Bryza, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birbirine benzer şekilde; güçlü ve onurlu liderler olduğunu söyledi. Erdoğan'ın Putin'e yazdığı mektupla ikili ilişkileri daha da kötüleşmekten kurtardığını belirtten Bryza şunları söyledi: Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok önemli açılarda birbirine çok benziyor. Her iki lider güçlü ve onurlu liderler. Putin ve Erdoğan da yakın bölgelerde ve ayrıca daha geniş alanda kendi ülkelerinin konumlarının liderliğini sağlamaya çalışan hırslı liderler. Her ikisi de kendi iç politikalarında güçlü liderler olarak görülmek istiyor. Dolayısıyla bu tür ihtilaflarda, durumlarda geri adım atmak istemezler."

Haberin duyurusu şu şekilde: 

ERDOĞAN GÜZELLEMEK İÇİN İNGUŞETYA'DAN GÖRÜŞ ALDILAR

Sputnik'in bir diğer dikkat çeken haberi ise "Türkiye Rusya ile işbirliği yaparsa IŞİD’in kökünü daha çabuk kazırız" başlıklı haberi. "Erdoğan güzellemesi" için bu kez Rusya'ya bağlı İnguşetya Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Yevkurov'dan görüş alındığı görüldü.