RTÜK'ün yasakladığı adam, AA'nın başına geçti!

AKP Anadolu Ajansı'nın başına, yazdığı hikaye kitabında bir karaktere "Bütün laikleri bir bir şişe geçirecem" yazacak kadar laiklik düşmanı, AKP'yle birlikte hızla yükselen bir kadroyu, Kemal Öztürk'ü getirdi. Öztürk'ü RTÜK bile yasaklamıştı.

AKP'nin basını ele geçirme hamleleri hız kesmiyor. AKP uzun süredir kendisine yakın bir habercilik yapan Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne, Bülent Arınç ve Başbakan Erdoğan’ın da basın danışmanlığını yapmış olan Kemal Öztürk’ü getirdi.

Öztürk her adımı AKP ile birlikte attı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Öztürk’ün kariyerinde attığı tüm adımlarda cemaatin ve AKP’nin izleri var. Gazeteciliğe cemaate yakın medya kuruluşlardan olan Kanal 7’de başlayan Öztürk, AKP iktidara geldikten yalnızca bir yıl sonra TBMM İletişim Danışmanlığı'na getirildi. İki yıl sonra Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın Başdanışmanlığı görevini üstlenen Kemal Öztürk, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akif Beki’den boşalan Basın Danışmanlığı görevine getirildi. Son olarak Basın Danışmanlığı'ndan ayrılan Öztürk’ün yeni durağı ise Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü oldu.

Sicilinde laiklik düşmanlığı var
Mir Mahmut Rıza takma adıyla yazdığı “Bir Garip Oğlanın Hikâyesi” adlı kitabında Öztürk, laikliğe bolca saldırırken kitapta, bir karaktere “En sonunda beni bir numaralı terörist yapacak bu pez...nkler, bütün laikleri bir bir şişe geçirecem ondan sonra anlayacaklar laikliğin faziletlerini. Elin o...pusu bile kalkıp ‘Ben laikim, namusumla çalışıyorum, kimse karışamaz’ demeye başladı. Ula ben böyle laikliğin...” dedirtmişti.

Bu kitabında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e hakaretten hapis cezası da alan Öztürk’ün bir diğer skandal işi ise İlk Meclis adlı belgesel filmi olmuştu. Belgesel laiklik karşıtı olduğu gerekçesiyle RTÜK tarafından yasaklanmıştı. Öztürk’ün laiklik karşıtı işleri bununla da sınırlı değil, Bülent Arınç’ın Başdanışmanlığını yaptığı dönemde Öztürk, Arınç’ı köşkten ettiği söylenen “laiklik artık tartışmaya açılmalıdır” konuşmasını da yazan kişi olarak biliniyor. Özürk’ün yeni görevi olan Anadolu Ajansı’ndaki icraatları ise şimdiden büyük merak konusu.