'Reisçi' Fatih Tezcan mezhepçi kinini kustu

AKP'li "gazeteci" Fatih Tezcan, Haleplileri "İranlıların sürdüğünü" iddia etti, ÖSO'nun "Sünnileri temsil ettiğini" ileri sürdü.

Haber Merkezi

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'i kurtarmasıyla birlikte, AKP'li troller tüm mezhepçiliklerini ortaya seriyorlar.

Son olarak yandaş "gazeteci" Fatih Tezcan, Twitter'da gazeteci Hasan Sivri'yi hedef gösterdi.

"Çocuk katili kadın tecavüzcüsü Esadçılar'ın ve İranlılar'ın zorla şehirlerinden sürdüğü Sünniler'le dalga geçen bir Nusayri daha!" (yazım yanlışları yandaş yazara ait) diyerek mezhepçiliğini kusan Tezcan, ÖSO çetelerinin de "Sünnileri temsil ettiğini" ileri sürdü.

Arap Alevilerine yönelik "Nusayri" tanımlamasını, genellikle mezhepçi/tekfirci ideolojiye bağlı olanlar kullanıyor. Suriye'de El Kaide ve Müslüman kardeşler gibi tekfirci örgütler "Nusayri rejimi" olduğunu öne sürüyorlar.

Oysa Halep, zaten bir "Sünni kenti" ve 1,5 milyon civarında kişi, Doğu Halep kurtarılmadan batıdaki ordu kontrolündeki bölgelerde yaşıyordu.

Dahası, Halep'teki cihatçı çetelerden kaçan Suriyelilerin yüzbinlercesi, mezhepçilerin "Alevi" diye aşağıladıkları Lazkiye ve Tartus'a yerleşti.

Mezhepçi Tezcan, "Yeni Osmanlı fantezilerini" kusarak, Mısır, Irak, Suudi Arabistan ve Suriye'yi Türkiye topraklarına kattığı komik videoyla da hatırlanıyor: