Rasim Ozan Kütahyalı 'Atatürkçü' olursa: Ulan hıyarlar, Atatürk'ü size mi bırakacağız hanzolar...

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, son dönemde kendini Atatürkçü ilan eden AKP'liler kervanına katılınca tepki çekmişti. "Atatürk'ü babam gibi severim" dediği yazısına gelen tepkilere bugünkü yazısında yanıt veren Kütahyalı, "Ulan hıyarlar bu benim yeni bir cümlem değil" dedi.

AKP'li yazarlar bir anda kendilerini Atatürkçü ilan etmeye başlarken, dün bu isimler arasına Rasim Ozan Kütahyalı da eklenmişti.

"Atatürk'ü babam gibi severim" diyen Kütahyalı'ya yıllardır söylediği sözler hatırlatılarak tepki gösterilmişti.

Bunun üzerine bugün bir yazı daha kaleme alan Kütahyalı, kendini eleştirenlere şaşırtmayan bir yanıt verdi:

Dünkü yazımda "Atatürk'ü babam gibi severim" dedim diye it kopuk takımı bana saldırmış.
Bunların içinde Meral Akşener'in yancısı gazinocu mu çakma mafya bozuntusu mu ne idüğü belirsiz GBT'si kalın kriminal bir tip de varmış...

***
Ulan hıyarlar bu benim yeni bir cümlem değil, tam 8 sene önce 15 Kasım 2009'da Habertürk gazetesine manşet olan röportajımın başlığıdır. Ben her zaman bu çizgideydim.
Evet, Atatürk'ü babam gibi severim ama yeri gelince babamı da en ağır dille ben tenkit ederim. Akıl ve bilim bunu gerektirir. Ama babama olan sevgim de değişmez...
***
Atatürk'ü sizin gibi gazino mafyalarına ve çetecilere mi bırakacağımızı sandınız hanzolar? Gazi Hazretleri sizin gibi gazino dümbelekçilerinden ancak Valeria Ellanskaia gibi Rus dansözleri getirip kulübünüzde oynatmanızı isterdi. Yoksa siz kimsiniz de benim gibi yedi sülalesi Atatürkçü olduğu bilinen ve Atatürk'ün hayatını nerdeyse gün gün bilen adama Atatürk konusunda ahkâm keseceksiniz?