Press TV: Serena'nın ölümünden Türkiye sorumlu tutulmalı

Press TV Haber Müdürü Hamid Reza Emadi, muhabir Serena Shim’in Türkiye’deki ‘’şüpheli ölümünün’’ gerçeklerin peşinde olan herkes için bir trajedi niteliği taşıdığını belirtti. Emadi, uluslararası kamuoyunun, ölümden Türk hükümetini sorumlu tutacağına inandıklarını söyledi.

(soL - Dış Haberler) Press TV Haber Müdürü Hamid Reza Emadi, Serena Shim’in IŞID ve Kürtlerin yoğun çatışma içerisinde olduğu Kobanê sınırının karşısında hayatını kaybetmesinin ardından Pazar günü Press TV’ye verdiği röportajda bazı konuların altını çizdi.

Emadi, ‘’Serena Ankara’nın bu teröristlerle işbirliği içinde olması, IŞID’le mücadele için Kobanê’ye geçmek isteyen Kürtlere engel olunması gibi Türkiye’nin krizdeki rolüne atıfta bulunan haberler yapmaktaydı“ dedi.

Cuma günü Lübnan kökenli bir Amerikan vatandaşı olan Shim, Türkiye'nin IŞID ile ilişkisi hakkında yaptığı haberlerden ötürü Türk yetkililerin, muhtemelen MİT'in kendisini casuslukla suçladığını, tutuklanmaktan korktuğunu bildirmişti.

Emadi, Türkiye tarafından yapılan ‘’araba kazası’’ açıklamasının "çocuksu bir argüman" olduğunu ve bunu yutmayacaklarını sözlerine ekledi.

“Uluslararası kamuoyunun önünde Türk hükümetinin bu olaydan sorumlu tutulacağına inanıyoruz’’ diyen Emadi, "Gerçekler su yüzüne çıkarılmalı’’ ifadelerini kullandı.

Haber müdürü, Shim’in "son derece şüpheli şartlar altında" ölen bir Amerikan vatandaşı olduğunu söylerek sözlerine devam etti. Emadi, "ABD hükümetinin reaksiyonunu ve Ankara’dan bir açıklama isteyip istemeyeceğini hep birlikte göreceğiz’’ dedi.

Gerek bölgede gerekse Irak ve Suriye içerisinde teröristleri destekleyerek kaos yarattığı belli olan bir ülkenin eleştirisini yaptığı için Lübnan’daki çocuklarına bir daha asla dönemeyeceğine değinen Emadi, Press TV’nin konunun takibi için tüm hukuki yolları zorlayacağını sözlerine ekledi.

2012 yılında Press TV’nin bir başka muhabiri Maya Nasser, dış destekli keskin bir nişancı tarafından Suriye’nin Başkenti Şam’da boynundan ve göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti.

Emadi ayrıca Amerikan medyasının empoze ettikleri yerine doğruları haber yapan Nasser gibi gazetecilerin öldürülmesini kınamaya yanaşmayan ‘’sözde’’ insan hakları örgütlerine de veryansın etti.

İki çocuk annesi Shim, Press TV için Lübnan, Irak ve Ukrayna’da çalışmıştı. Serena, sınırın Türkiye tarafında Kobani'deki savaşı yazmak için oradaydı.

Serena Shim, Suruç’taki görev mahalinden oteline dönerken bir beton mikseri arabasına çarptı. Beton mikserinin şoförünün kimliği ve nerede olduğu henüz bilinmiyor.

Shim, Türkiye sınırından Suriye’ye geçiş yapan IŞİD militanları hakkında haber yapan nadir gazetecilerden olduğunu ve IŞİD teröristlerinin Dünya Gıda Örgütü ve diğer STK’ların kamyonlarına binerek Türkiye-Suriye sınırından geçiş yaptıklarını gösteren fotoğraflar çektiğini iletmişti.

Emadi, Press TV muhabirinin ölümünü örtbas etmeye çalışan ana akım medya kanallarını kınarken Serena Shim gibi bağımsız gazetecilere bu yolla sinyal göndermeye çalışıldığını da sözlerine ekledi.