Polisten tuhaf iddia: İngiliz gazeteciler IŞİD’e yardım ettikleri için gözaltına alındı

Perşembe günü Diyarbakır’da gözaltına alınan üç VICE News muhabirinin, “IŞİD’e yardım ettikleri gerekçesiyle alıkonulduğu kaydedildi.

Haber Merkezi

Uluslararası Af Örgütü, Perşembe akşamı Diyarbakır’ın Silvan ve Lice ilçelerindeki eylemleri görüntülerken gözaltına alınan ABD merkezli VICE News için çalışan gazetecilerle ilgili bir açıklama yayımladı.

İkisi muhabir, biri çevirmen üç İngiliz vatandaşının derhal serbest bırakılmasını isteyen Af Örgütü, gazetecilerin suç işledikleri hakkında herhangi bir delil olmadığını, yaşanan çatışmaları haberleştirmenin ise gazetecilik faaliyeti olduğunu vurguladı.

EMNİYETTEN TUHAF SUÇLAMA

Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner’ın sözlerine de yer verilen açıklamada, Diyarbakır’daki polis kaynaklarının VICE News muhabirlerinin “IŞİD’e yardım ettikleri şüphesiyle” gözaltına alındıklarını söylediği aktarıldı.

Gardner, “Bu, Türk makamlarının gazeteciler üzerinde kurduğu baskının utanç verici bir başka örneği. Gazetecileri derhal serbest bırakmalılar. Gazetecilerin bu önemli haberi takip etmeleri tamamen meslekleri icabıdır. Gazetecileri gözaltına alma kararı yanlıştır, muhabirlerin İslam Devleti’ne (IŞİD) yardım ettiği iddiası ise temelsiz, çirkin ve tuhaf bir iddiadır” dedi.