Polisten sonra yandaş basın da Meral öğretmene saldırdı

1 Mayıs'taki polis saldırısında başına isabet eden gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan Meral öğretmen komada yaşam mücadelesi verirken, yandaş basın ise boş durmadı.

İstanbul’da dün yaşanan polis teröründe tıpkı lise öğrencisi Dilan gibi ataması yapılmayan öğretmen Meral Dönmez de kafasına isabet eden bir gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanmıştı.

Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Meral öğretmen tedavi altına alındığı hastanede ölüm kalım mücadelesi verirken, Star gazetesi ise polis istihbaratlarından devşirdiği bilgiler ile Meral öğretmenin 'terör örgütü üyesi “ olduğunu iddia ederek bir “gazetecilik başarısına” imza attı.

Star gazetesi bugünkü haberinde, Meral’in bir arkadaşı ile birlikte 'Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz' pankartı astığı için tutuklandığının ortaya çıktığını yazdı. Meral öğretmenin 2011 yılında tutuklandığını iddia eden Star, Dönmez’in Kocaeli'nde girdikleri bir avukatlık bürosunda, 'Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz' yazılı pankart astıkları eylem sonucunda gözaltına alınıp, tutuklu olarak yargılandığını, daha sonra 2012 yılı Kasım ayında tahliye edildiğini kaleme aldı.

Star gazetesi haberinde, Dönmez ve arkadaşının 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek' suçlarından yargılandığına da yer verdi.

Meral'in durumu ciddiyetini koruyor
Öte yandan ölüm tehlikesi olan Meral’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kafatasında kırıklar tespit edilen ve beyin kanaması geçiren Meral öğretmenin yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor.

(soL- Haber Merkezi)