Parka girmek için izin almak lazımmış: Türkiye gazetesinden ‘izinli’ haber

Yandaş basının yalan haber kıvraklığı hız kesmiyor. Türkiye gazetesi Gezi Parkı’na girmek isteyen halka polisin vahşi saldırısını, 'Gezi’ye izinsiz girişe müdahale' başlığıyla haberleştirdi. Polisin sırtını sıvazladığı palalı caniye ise 'öfkeli şahıs" dendi.

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen on binlerce insanı “bir grup” olarak adlandıran gazete, zaten halka ait olan parka “izinle” girilebileceğini iddia etmiş oldu.

Gazete, polis müdahalesini ise “güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen yürümek isteyen gruba tazyikli suyla müdahale edildi” ifadesiyle meşrulaştırmaya çalıştı ve eylemler için izin alınmasının gerekmediği yönündeki yasaları dikkate almadığını gösterdi.

Palalı cani “öfkeli şahıs”mış!
Haberde, elinde palayla halka saldıran cani “öfkeli şahıs” olarak nitelendirilirken, halka saldırısı da sansürlenerek şöyle denildi: “Bu sırada elinde pala ile göstericilerin üzerine yürüyen öfkeli şahıs, esnaf olduğunu ve gösteriler yüzünden borca battığını söyleyerek tepki gösterdi.”

Öte yandan haberde, polisin palalı caniyi gözaltına almak yerine seyrettiği fotoğraf "Polis, esnaf olduğu bildirilen ve göstericilere kızan palalı şahsı sakinleştirmeye çalıştı.” ifadeleriyle yer buldu.

(soL-Haber Merkezi)