Pabucu Bush gördü Taraf göremedi!

&quotTaraf&#039ın tarafına dair bugüne kadar çok şey söylendi, ama...&quot Yarım kalan bu ifade, ya bir övgü ya da bir yergiyle tamamlanabilir. Açık olan bir şey varsa, o da, &quotözel haber&quotler hazırlamakta, &quotözel belge&quotler ele geçirmekte, &quotkonuşmayanları konuşturmak&quotta ve &quotdemokrasicilik&quotte sınır tanımayan bir ekibin iş…

soL (HABER MERKEZİ) Iraklı yurtsever gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ayakkabılarını ABD Başkanı George Bush'a fırlatmasının anlamı, Iraklılar i&ccedilin yurtseverlik onuru ise, yakın b&oumllgede ve d&uumlnyanın bir&ccedilok yerinde, ABD'nin emperyalist politikalarına karşı duruşun simgesi olarak sahiplenilmesi oldu. El Zeydi'nin serbest bırakılması i&ccedilin başlatılan kampanyalar seferberliğe d&oumln&uumlşt&uuml.
&nbsp
Taraf 'Voice of America'dan daha ABD'ci &ccedilıktı
T&uumlrkiye'de ise, Taraf gazetesinin sessizliği, onu, bu sembolik eylemi hemen sulandırmaya başlayan diğer gazetelerden ayıran bir nokta oldu. Taraf'ta konuya ilişkin, ajans kaynaklı haberler ve bir de s&oumlyleşi yayınlandı, o kadar... Taraf'ın, bir konuda, en az fırlatılan ayakkabı kadar simgesel olan bir &quottercih&quoti de, basın camiasından bazı kalemlerin g&oumlz&uumlnden ka&ccedilmadı.
&nbsp
&Oumlzer Şendir, d&uumlnya medyasında sadece iki gazetenin, ABD Başkanı Bush'a fırlatılan ayakkabının fotoğrafını yayınlamadığını yazdı: &quotBiri, 'azılı Cumhuriyet&ccedili' olarak bilinen, başyazarı eski Başkan Reagan'a basın danışmanlığı da yapan Washington Times, ... diğeriyse, t&uumlm masraflarını Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın karşıladığı Voice Of America değil, Taraf Gazetesi.&quot
&nbsp
Şendir, Taraf'ın fotoğrafları yayınlamayışının, gazetecilik adabına ilişkin olası nedenlerini okurlar i&ccedilin bir bir sıralayıp &ccedil&uumlr&uumltt&uumlkten sonra, &quotBir Amerikan Başkanı'nın kafasına ilk kez ayakkabı fırlatıldı, &uumlstelik bu eylem Amerika tarafından işgal edilmiş bir &uumllkede yaşandı&quot dedi. Şendir, fırlatılan ayakkabının hedefinin Başbakan Tayyip Erdoğan ya da Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olması durumunda, Taraf'ın aynı tavrı g&oumlstermeyeceğini ileri s&uumlrerek, ABD Başkanı'nın onurunu kendi &uumllkesinin Başbakanı'nın ya da Genelkurmay Başkanı'nın onurundan neden daha &uumlst&uumln tutabildiğini sormuş, haberini, &quotyoksa mahallenin yaramaz &ccedilocuğu denilen Taraf aslında USA &ccedilocuğu mu?&quot s&oumlzleriyle noktalamıştı.
&nbsp
Bombardımana sevinen gazeteci
Bunları yazmakla birlikte, Şendir'in Taraf'ın Fethullah&ccedilı ve ABD'ci ekibinden pek de farklı bir y&oumln&uuml olmadığı, yakın bir d&oumlnemde verdiği r&oumlportajda &ccedilarpıcı bir bi&ccedilimde ortaya &ccedilıkmıştı.
&nbsp
Irak savaşı sırasında Kanal D Haber'de koordinat&oumlr olan Şendir, ajanslardan, ABD'nin Bağdat'ı vurmak &uumlzere B-2 f&uumlzelerini harekete ge&ccedilirdiğini &oumlğrenir &oumlğrenmez, internetten f&uumlzelerin u&ccediluş hızlarını bulup, Bağdat'a tahmini varış saatlerini hesapladığını anlatıyor. Ardından Kanal D'nin işbirliği yaptığı Abu Dabi TV'den, Bağdat Bakanlıklar B&oumllgesi'ndeki pilot kameraların şifrelerini alan Şendir, bu hazırlıklardan sonra Fatih Altaylı'ya haberi olağan zamanından 20 dakika &oumlne almayı &oumlneriyor. Yayına girdikten 5 dakika sonra, tam da &quothesapladığı&quot dakikada bombardıman başlayınca sevin&ccedilten havaya fırlıyor.
&nbsp
Sonraları meslek hayatındaki en b&uumly&uumlk pişmanlığının bu olduğunu anlatan Şendir'in, bu &quotbaşarısı&quot, Taraf'ın &quotUSA &ccedilocuğu&quot olduğu ger&ccedileğini dile getirmesiyle &oumlrt&uumllemiyor.