Özgür Gündem'in 19 çalışanı hakkında 'terör' soruşturması!

İstanbul Cumhuriye Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Özgür Gündem Gazetesi'nin 19 çalışanı hakkında "terör örgütü propagandası” yapmaktan soruşturma açıldı.

T24’teki habere göre, Özgür Gündem’den Davut Uçar'ın yaptığı açıklamada Eş genel yayın yönetmenleri Hüseyin Aykol ile Eren Keskin, gazetenin köşe yazarları ve blog yazarları ile muhabirlere soruşturmanın Eylül ayında açıldığını ancak tebligatın 2 Kasım’da kendilerine ulaştığını söyledi.

Yazarlar hakkında “terör örgütü propagandası yapmaktan” açılan soruşturma hakkında başka bir bilgileri olmadığını belirten Uçar, “Soyut bir tebligat ulaştı elimize. Detayları yarın adliyede öğreneceğiz” dedi. Uçar, ayrıca soruşturma açılanlar arasında bulunan Suat Bozkuş ile Baki Gül’ün yurt dışında yaşadıklarını ancak buna rağmen ifadeye çağrıldıklarını söyledi.

Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin'de yaptığı açıklamada “Bu soruşturmanın hukuken hiçbir açıklaması yoktur. Çünkü soruşturmayı basın savcılığı değil, terörle mücadele savcılığı yapıyor. Belli ki, yazılarımız nedeniyle terör suçlusu olarak değerlendiriliyoruz. Bu Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Aynı zamanda Kürt sorununda çözümsüzlük politikasının devam edeceğinin de göstergesidir” dedi.