Özdil provokasyonları aklamaya niyetli

Köşe yazarı Yılmaz Özdil, dünkü yazısında geçtiğimiz günlerde yaşanan provokasyonları haklı göstermeye çalışırken, Dolapdere’nin faturasını da “Kürtler’e” kesti.

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, dünkü yazısında son günlerde yaşanmakta olan gerginlik ve provokasyonların faturasını Kürtler’e çıkardı. Özdil, Muş’taki saldırganı da “canını-malını korumak için tezgahın altında kalaşnikof tutan manifaturacı” olarak niteledi.

Özdil, yazısının başlangıcında “PKK’ya toz kondurmak istemeyen yalaka arkadaşlar, ‘Reşadiye MHP’nin kalesi, çok manidar yani’ diyordu... Sonra Dolapdere patladı. Kasımpaşa’da değil mi Dolapdere? Ayıptır, ayıp...” diyerek, Dolapdere’deki olayların sorumlusu olarak Kürtler’i gösterdi.

Özdil’in Dolapdere’de Kürtler’in oturduğu gerçeğinden hareketle olaydan Kürtler’i sorumlu tutmaya çalışsa da, bu semtlerin yapısına dair basmakalıp bilgilerin ötesinde bir bilgiye sahip olmadığını gösterdi. Zira sadece Dolapdere değil, Tarlabaşı’nda da farklı sokaklarda farklı kökenlerden gelen insanlar oturuyor. Hatta bu sokakların bir kısmında köşe başlarında 24 saat gözcüler tutuluyor, çünkü bazı sokakları bazı mafya gruplarının “sahiplendiği” biliniyor.

Dolapdere’de DTP’li göstericilere silahlarla saldırılmasının ardından Savaş Ay da Sabah gazetesindeki köşesinde bu konuya değinmişti. Saldırının yaşandığı mahalleye giden Ay, burada oturan Romanlar’la yaptığı görüşmelere dayanarak, iki kesim arasında geçmişten gelen bir rant kavgasının var olduğuna dikkat çekmişti.

Kalaşnikoflu çaresiz manifaturacı…
Yılmaz Özdil, yazısının sonunda ise Muş’un Bulanık ilçesinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı aklamaya çalıştı. Özdil, “Manifaturacı, canını-malını korumak için tezgâhın altında Kalaşnikof tutuyorsa, sen hangi dünyanın güvenliğinden bahsediyorsun kardeşim? Mars mı burası? Yoksa sen mi Jüpiterlisin?” diye yazdı.

Oysa Mars ya da Jüpiterli değil, ancak Türkiyeli olan herkes, normal bir esnafın ülkenin hiçbir yerinde dükkanında kalaşnikof bulundurmadığını ve bulunduramayacağını, ayrıca bölgedeki illerde JİTEM’le bağlantılı çok sayıda provokatör bulunduğunu ve şimdiye dek bazıları açığa çıkartılmış, bazıları ise henüz aydınlığa kavuşturulamamış çok sayıda provokasyon yaşandığını bilmesine rağmen, Özdil Bulanık’taki olayda da dikkatin Kürtler’den dağılmasını engellemeye çalışıyor.

Muş’taki saldırıyı gerçekleştiren Turan Bilen’in ailesinin geçmişte de benzer saldırılarda bulunduğu, JİTEM bağlantıları olduğu ve Bulanık Jandarma Komutanlığı’nda görevli bazı askerlerle silah ticareti yaptığı iddiaları gazetelerde yer almıştı.

(soL - Haber Merkezi)