'Orgasmus'cu Yeni Şafak yazarı: Anadolu'yu üniversiteler bozuyor

ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent üniversitelerinin yıkılmasını öneren, öğrenci değişim programı Erasmus için yaptığı 'Orgasmus' benzetmesi yapan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan bu kez de Anadolu’daki üniversitelerin, kentleri 'bozduğunu' iddia etti.

Akademik dünyanın ahlak bekçiliğine soyunan Yeni Şafak yazarının son hedefiyse Anadolu’daki üniversiteler oldu. Kütahya’nın ana caddesinin 24 saat açık barlarla dolu olduğunu savunan, bunu da kentteki öğrenci nüfusuna bağlayan Kaplan, Twitter’dan “Anadolu’yu üniversiteler bozuyor! Şehri, insanını kirleten, ruhunu yok eden üniversiteye hayır!” mesajını paylaştı.

İşte Yusuf Kaplan'ın o Tweet'i:

Kaplan, Yeni Şafak’taki 18 Ağustos tarihli yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, başka kültürlerin ‘gönüllü acentalığını’ yaptıkları gerekçesiyle Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ’nün yıkılmasını, bununla birlikte medrese ve ‘Kur’an Üniversitesi’ kurulmasını önermişti.

Yusuf Kaplan ayrıca, Avrupa çapındaki Erasmus öğrenci değişim programında tanışan çiftlerle ”.. Erasmus bursu alan öğrenciler arasındaki gayr-ı meşru ilişkiden 1 milyon (!) çocuk doğmuş! Skandal bu!’" tweetini atmış, gazetedeki köşesinde 'Erasmus değil, 'Orgasmus' projesi!' başlıklı yazı yazmıştı.