Nurgül Yeşilçay'a 'hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

Erkan Petekkaya'nın şikayeti üzerine Nurgül Yeşilçay'a "hakaret" ve "tehdit" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Oyuncu Erkan Petekkaya, kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü oyuncu Nurgül Yeşilçay hakkında suç duyurusunda bulundu. Nurgül Yeşilçay, Petekkaya'nın kendisine mobbing uyguladığını söylemiş ve "Küçümsemeye, aşağılamaya çalışıyor. Ama yani sen, kendi erkekliğini benim kadınlığım üzerinden taçlandıramazsın! Ben buna izin vermem! Yapamazsın" ifadelerini kullanmıştı.

Erkan Petekkaya'nın avukatı Çağdaş Çelik dilekçesinde, Yeşilçay’ın bir gazeteye verdiği öportajda müvekkiline yönelik hakaret içerikli beyanlarda bulunduğunu ileri sürerek, “Müvekkilimi yalancılıkla suçladı. Onun hakkında ağır ithamlarda bulundu. Müvekkilimiz bu ahlak sınırlarını zorlayan açıklamalar karşısında eşine ve hayranlarına karşı küçük düşürülmüş, bir kadın üzerinden prim yapmaya çalışan bir kimse olarak lanse edilmeye çalışılmıştır. Müvekkilimizin şüpheli ile öpüşmek isteyip istemediği gibi bir açıklaması bulunmamaktadır” dedi.

Yeşilçay’ın şikayete konu röportajda müvekkili Petekkaya’yı kamuoyuna "küfürbaz ve çalışma ahlakından yoksun" bir oyuncu olarak lanse ettiğini öne süren Avukat Çelik, “Ayrıca şüpheli, müvekkilimizin kendisine mobbing uyguladığı yönündeki asılsız iddiaları ile müvekkilimizin gazetelere manşet olmasına neden olmuş ve müvekkilimizi küçük düşürmüştür” dedi.

'HAKARET' VE 'TEHDİT'TEN SORUŞTURMA

Avukat Çelik, Nurgül Yeşilçay hakkında “Hakaret” ve “Tehdit” suçlarından soruşturma başlatılarak hakkında ceza davası açılmasını istedi.

Şikayet üzerine Yeşilçay hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar’ın Nurgül Yeşilçay’ı ifade vermeye çağırması bekleniyor.