Ntvmsnbc, SANA'nın sanal saldırı altında olmasını yayınlamaya değer bulmuyor mu?

Ntvmsnbc, Esad yönetiminin "Twitter taarruzuna" başladığını yazdı. Haber sitesinin haberinin 10 günlük olması bir tarafa, Twitter'dan yayın yaptığı iddia edilen SANA'nın günlerdir bir saldırı altında olduğu ve internet sitesine girilemediği habere konu edilmedi.

Ntvmsnbc.com, bugün yaptığı bir haberde "cephede ağır yenilgi alan" Beşar Esad'ın medyadaki inandırıcılığını da kaybettiğini iddia etti. Haber sitesine göre Suriye devlet ajansı SANA, "internet sayfasında başkent Şam'da hayatın normal akışında olduğunu göstermek için düzenli foto galerileri yayınlıyor."

SANA'nın "şimdiye kadar" Twitter'ı pek kullanmadığını iddia eden ntvmsnbc, "son 24 saatte" ajansın sık sık mesaj atmaya başladığını söyledi. Yine site, SANA'nın "son dönemde", "Bugün Şam'da hava sıcaklığı 35 derece" ya da "Carlton Otel'de DJ Beatmate ve Majd El Ali'yle havuz partisi" gibi mesajlar attığını öne sürdü.

'Son 24 saatte' derken?
Ancak ntvmsnbc'nin 24 Temmuz 2012 tarihli ve 16:38'de güncellendiği anlaşılan haberinin "son dönem" tanımı bir hayli geniş. Zira haber sitesinin alıntıladığı haber, aslında İngiliz The Guardian gazetesinden Brian Whitaker'ın 20 Temmuz günü yazdığı bir makale.

Ancak dahası, Whitaker'ın yaptığı haberde dahi, SANA'ya ait olduğu iddia edilen hesaptan gönderilen son mesaj 19 Temmuz tarihli. ntvmsnbc'nin haberinde alıntılanan tweet'ler ise 13 ve 14 Temmuz'dan kalma.

SANA'ya girilmiyor olması haber değil mi?
ntvmsnbc.com'un atladığı "küçü ayrıntı" ise, SANA'nın internet sitesine bir süredir girilemiyor olması. SANA'nın DNS adresinin D-Dos saldırısı altında olduğu belirtiliyor. Yayın yapabildiği söylenen bir IP adresine de zaman zaman giriliyor, ancak çoğunlukla o da devre dışı.

Öte yandan, Enformasyon Bakanlığı tarafından dile getirilen ve SANA'nın zaman zaman girilebilen sitesinde Suriye'nin uydu kanalıyla ilgili de bir uyarı bulunuyor. Uyarıda, Suriye Uydu Kanalı logosunu kullanan sahte bir kanalın faaliyet gösterdiği ve "milliyetçi marşlar" yayınlandığı belirtiliyor.

Ayrıca SANA'ya ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından, sitenin haber linkleri yayınlanıyor. Bu durum, yayını yapan kişi ya da kişilerin SANA'nın internet sitesine erişilemez olduğunu bilmediğini gösteriyor. Yani, SANA adını kullanan Twitter hesabının da sahte olma ihtimali bulunuyor.

ntvmsnbc.com'un bütün bunları habere layık görmemesi ve eskimiş haberleri kullanması ise sitenin yayıncılığını sorgulatıyor.

(soL - Haber Merkezi)