Nedim Şener'e 'gizliliği ihlal'den beraat

Gazeteci Nedim Şener, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve "gizliliği ihlal" suçlamasıyla, tutuksuz yargılandığı bir davadan beraat etti.

Gazeteci ve Odatv Davası'nın tutuklu sanığı Nedim Şener, "Yol İş Sendikası'nda 'Organize' yolsuzluk" başlıklığıyla kaleme aldığı haberde "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla, tutuksuz yargılandığı davada suçların unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Aynı gün ikinci dava
Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Şener ve davanın diğer sanığı Hasan Çakkalkurt'un yayımlanan bir haberde "Devrimci Karargah Örgütü"ne ilişkin "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri" iddiasıyla açılan davanın da duruşması yapıldı.

Hakim Hasan Gülver, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, habere konu tanık beyanının bir suretinin gönderilmesi ve soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunup bulunmadığının bildirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Kasım 2010 tarihinde Milliyet Gazetesinin 1. sayfasında başlayan ve 16. sayfasında devam eden "Siyah çanta odada yoktu" başlıklı haberde, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturmasında tanık olan Nazmi Ayhan'ın ifade örneğinin "ifşa edildiği" kaydediliyor.

İddianamede, eser sahibi Nedim Şener ile o tarihte sorumlu yazı işleri müdürü olan Hasan Çakkalkurt'un, "soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek" suçundan 1,5 ile 4,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.