Nazlı Ilıcak'tan oğluna cevap: Körü körüne cemaatçiyim

Bugün Gazetesi'ndeki köşe yazısında oğluna cevap veren Nazlı Ilıcak, "körü körüne cemaatçiyim" diyerek, geçmişte AKP'nin de cemaatin yaptıklarına ortak olduğunu hatırlattı.

Oğlunun "cemaati körü körüne savunuyor" ifadelerinin ardından, Bugün Gazetesi'ndeki köşesinde bir cevap yazısı yazan Nazlı Ilıcak, AKP ve cemaati kastederek "bazıları her ikisine de karşıyız" diyor dedi ve kendisinin "körü körüne cemaatçi" olduğunu ekledi.

Ilıcak'ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Her türlü yasa dışı işlemin Cemaat’e mal edilmesi, belli ki yolsuzlukları örtmeye çalışan iktidarın taktiği. Mesela sınav soruları çalındı; Cemaat çaldı. Başbakan’ın ofisine böcek kondu; Cemaat koydu. Usulsüz dinlemeler yapıldı; Cemaat yaptı. Hrant Dink öldürüldü; Cemaat öldürdü. Tahşiyeciler’e operasyon düzenlendi; Cemaat düzenledi.

“Cemaat ile ilişkiyi nasıl kuruyorsunuz” diye sorduğunuzda, körü körüne Cemaatçi oluyorsunuz.

Keyfiliği, adaletsizliği, hukuksuzluğu, yolsuzluğu ayyuka çıkmış insanların yanında saf tutmaktansa, “körü körüne Cemaatçiliği” tercih ederim. Bir cadı avına hiçbir zaman iştirak etmedim, bugün de etmem.

İşlenen suçların cemaate fatura edilemeyeceğini söyleyen Ilıcak, "başta Tayyip Erdoğan olmak üzere" bütün AKP ve AKP'yi destekleyen gazetecilerin cemaate ortak olduğunu, zaten "arkasında siyasi irade olmasa" davalardan sonuç alınamayacağını, şimdiyse "Yanılmışız, kandırılmışız" diyerek günah çıkarttıklarını söyledi.

CHP'ye katılacağına dair iddialara da yanıt veren Ilıcak, kendisine böyle bir teklifin gelmediğini, yıllardır CHP karşıtı olduğunu ve teklif gelse de kabul etmeyeceğini söyledi.