Milliyet'ten çıkarılan gazetecilerden Semra Pelek: Şaşırmıyorum

Milliyet'ten çıkarılan gazetecilerden Semra Pelek, "Yayın koordinatörümüz Ercüment Erkul tebliğ etti. Listede senin de ismin var dedi. Sebep açıklamadı. Beklenen bir şeydi. Şaşırmıyorum" dedi.

Milliyet'teki işten çıkarmalara bugün yenileri eklendi. Yazarların ve yazı işleri çalışanlarının görevine son verildiği Milliyet'ten son olarak yazı işlerinden Alper İzbul ve Semra Pelek çıkarıldı.

Milliyet'te yaklaşık 4 yıldır politika editörlüğü yapan Semra Pelek, ayrılığı Medyatava'dan Burcu Kılıçarslan'a değerlendirdi.

Pelek, Medyatava'ya yaptığı açıklamada "Yayın koordinatörümüz Ercüment Erkul tebliğ etti. Listede senin de ismin var dedi. Sebep açıklamadı. Beklenen bir şeydi. Şaşırmıyorum. Mesleğime devam edeceğim. 16 yıl oldu, seviyorum gazeteciliği. Ama bu şartlarda nerede nasıl yapacağım öngöremiyorum" dedi. Gazeteciliğe 1998 yılında Milliyet'te başlayan Semra Pelek daha önce Deutsche Welle, Tempo Dergisi, Akşam Gazetesi ve Bianet'te, son 4 yıldır da Milliyet'te çalışıyordu. Milliyet gazetesi ayrıca bugün, Mehveş Evin ve Meral Tamer'i, dün de Ankara Büro'dan Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'u işten çıkardı.