Milliyet, El Nusra'nın katliamına katliam diyemedi

Suriye karşıtı yayıncılığıyla bilinen Milliyet gazetesi, muhaliflerin gerçekleştirdiği katliamlara katliam diyemiyor. Gözü dönmüş muhalif grupların bu katliamlarını “intikam infazı” diye nitelendirdi.

Milliyet gazetesi Suriye ile ilgili skandal bir haber daha imza attı. Gazete, İslamcı çetelerin gerçekleştirdiği katliamlar için “katliam”, “vahşet” vb sıfatla kullanmak yerine “intikam infazı” demeyi tercih etti.

Dün sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıma çıkan ve El Nusracı katillerin, esir aldıkları 11 Suriye askerini “Şeriat yasalarına” göre katlettiği görülen video ile ilgili haberinin başlığına “intikam infazı” dedi.

"Suriye’de muhaliflerin safında savaşan radikal grupların, Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlere yönelik intikam eylemlerine her geçen gün yenileri ekleniyor” diyen gazete, ÖSO'ya bağlı El Faruk Tugayı'nın başındaki katil Halid El Hamad'ın, öldürülmüş bir Suriye askerinin göğsünü bıçakla deşerek ciğerini çıkarıp ısırdığı görüntüleri de “intikam infazlarının” başka bir örneği olarak sundu.

Aynı katil görüntülerin basına yansımasının ardından yaptığı başka bir açıklamada da "İnşallah bütün Aevileri katledeceğiz. Onlara göndereceğim başka bir video daha var. Videoda başka bir Şebbiha'yı testereyle kesiyorum. Bildiğimiz ağaç testeresi. Onu irili ufaklı parçalara ayırıyorum" demişti.

(soL- Haber Merkezi)