Milli gazete şeriat istedi!

Bugün "Tek Yol İslam" manşetiyle çıkan Milli Gazete, mollaların Diyanet'te istihdamı ile ilgili projenin "manevi kalkınma hamlesi"ne dönüşmesi gerektiğini yazdı. Gazete medreselerin yeniden canlandırılmasını istedi!

Milli Gazete bugün şeriat talebiyle yayınlandı. 1000 kadar mollanın Diyanet'te istihdam edileceği haberlerinden heyecana kapıldığı anlaşılan gazete, manşetine "Tek Yol İslam" sloganını taşıdı.

Kapağında, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) ve Diyanet-Sen'in açıklamalarına da yer veren islamcı gazete, imam hatip liselerinin kapatılan orta kısımlarının yeniden açılmasını, cumhuriyetin ilanıyla kapatılan medreselerin yeniden hayata geçirilmesini ve okullara Kuran ve İslam derslerinin konulmasını talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 1000 mollanın, sözleşmeli personel olarak Diyanet'e alınacağını açıklamasının ardından, islamcı kesimlerin heyecana kapıldığı anlaşılıyor. Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete de heyecana kapılan kesimler arasında. Gazete bugün, manşetinden şeriat talep etti! "Tek yol İslam" manşetiyle yayınlanan gazeteye göre "terör ve manevi yıkım"la baş etmenin tek yolu şeriat!

Milli Gazete'de, Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hakkı Akkiraz'ın da açıklamaları var. Akkiraz'ın gazetenin kapağında yer alan açıklamaları şu şekilde: "Ülkemizde bir terör belası var. Bunun ana sebebi İslam'dan uzaklaşmaktır. Eğer bölgenin huzura kavuşturulması isteniyorsa, imam hatip okullarının orta kısımları tekrar açılmalıdır. Bütün okullara seçmeli Kur'ân-ı Kerim ve İslam dersi konmalıdır. Ayrıca kapatılmış yerel medreselerin ihyası bakımından, onlara bir statü kazandırılması, tekrar faaliyete geçirilmesi yönündeki engellerin kaldırılması gerekir, en köklü çözüm bu olur."

Gazetede Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar'ın da açıklamaları bulunuyor. İmam hatip liselerinin kapatılan orta kısımlarının tekrar açılmasını savunan Bayraktutar'ın açıklamalarıysa şöyle: "Zorunlu eğitim olsun, 11 yıl olsun ama kesintili olsun. İlkokuldan sonra hekes tercihte bulunabilsin. İsteyen imam hatipe, isteyen meslek lisesine gidebilsin. Medreselerle ilgili kanuni yasaklar ve engellemeler sözkonusu. Yasal değişiklikler yapılırsa Devlet'in ve Diyanet'in kontrolünde başta dini ilimler olmak üzere her sahada en üst seviyede neden eğitim verilmesinin önü açılmasın? Bunda niye bir sakınca olsun"

Milli Gazete'nin önümüzdeki günlerde üniversitelerin kapatılmasını ve karma eğitime son verilmesini talep edip etmeyeceği ise merak ediliyor.

(soL - Haber Merkezi)