Metin Göktepe'ye mektup: Sana sözümüz var

Metin Göktepe’nin polisler tarafından işkence ile katledilmesinin üzerinden tam 17 yıl geçti.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin ölümünün üzerinden tam 17 yıl geçti.

Göktepe ölümünün 17. Yılında bir kez daha anılacakken, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Merkezi ve Ankara şubesi ortak bir açıklama yaptı.

Metin Göktepe'ye mektup: Sana sözümüz var

17 yıl önce, Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek yola çıktın. Başbakanlık tarafından verilen “Sarı Basın Kartı” sahibi olmadığın gerekçesiyle ilçeye sokulmadın. Ancak geri adım atmadın ve haberi izlemekte ısrara ettin. Bunun üzerine o karanlık yüzler, seni gözaltına aldı ve ağır işkencelerle katlettiler… Tarih 8 Ocak 1996’ydı…

Sensiz 17 yıl geçti…

Metin, şimdilerde öldürmüyorlar bizleri… Ancak, dört duvar arasında ömürlerimizi tükettiriyorlar. Yaptığımız haberlerden dolayı, mesleğimizden, ailelerimizden, sevdiklerimizden koparıp cezaevlerine koyuyorlar.

Gözün arkada kalmasın… Bıraktığın miras büyük bir coşkuyla sahipleniyor, geriden gelenler tarafından. Aynı senin gibi mirasçıların da, meslektaşların da “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek sarılıyor, fotoğraf makinelerine, kameralarına. Seni katletmeleri bizi korkutmadı.
Sana ve senin gibi, halkın doğru haber alması için ölümü göze olan yiğit insanlara verdiğimiz sözden olsa gerek, korkmadan, ısrar ederek, halka doğruları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bedeli, dört duvar olsa da…

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi, geride bıraktığımız yılda, cezaevinde bulunan meslektaşlarının sayısını 76 olarak açıkladı. Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Her gün bir başka yoktan gerekçeyle yeni bir meslektaşın tutuklanıyor. Metin artık dünyada birinci sıradayız. En çok gazeteciyi cezaevine atan ülkeyiz.

Sen daha demokratik bir Türkiye için o haberler peşinde koştun. Ama öyle olmadı… 17 yıl sonrada gazeteciler baskı altında, kitaplar yasaklı, düşünen insanlar hala en büyük korkusu yönetenlerin.

Metin, Çağdaş Gazeteciler olarak bıraktığın bayrağı dalgalandırmaya kararlıyız. Yoksul halkın doğru haber alma hakkı için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Senin gibi kalemimizi kırmadan, itaat etmeden sürdüreceğiz mücadeleni, mücadelemizi. Bedeli dört duvar, bedeli işsizlik, bedeli yoksulluk da olsa.
Seni saygıyla ve özlemle anıyoruz.
ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU
ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ANKARA ŞUBE YÖNETİM KURULU

(soL - Haber Merkezi)