Medyada bayram coşkusu: Her yerde Allah yazıyor!

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala medyada bayram coşkusu saçmalama boyutuna vardı. Anadolu Ajansı'nın imza attığı ve birçok haber sitesinin yer verdiği haberin giriş cümlesi şöyle: "Zonguldak'ta bir mahalle bakkalının aldığı yumurtalardan birinin üzerinde, Arapça "Allah" yazısı çıktı."

Bayram öncesi "kürtajla kurban karşılaştırması" yetmedi medya şimdi de yumurtada ve dananın sırtında "Allah" yazısı buldu.

Yarın başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi Anadolu Ajansı'nın imza attığı haber Zaytung'u kıskandıracak cinsten. Habere göre Zonguldak'ta bir bakkalın aldığı bir yumurtada Arapça "Allah" yazısı vardı.

Habere göre yumurtayı bulan Hasan Özsoy adlı bakkal yumurtayı bulur bulmaz doğru İl Müftülüğü'nün yolunu tutarken, Anadolu Ajansı da bakkaldan geri durmayarak İl Müftülüğü'nden bu konuya ilişkin görüş aldı.

Bakkal'ın ve Anadolu Ajansı'nın bu "habercilik başarısı" müftülükte de son bulmazken, müftü de habere biraz daha renk katan şu açıklamayı yaptı:

"Bunda şaşılacak hiçbir şey yok. Yüce Rabbimiz görünen, görünmeyen, bütün kainatı, canlı ve cansız her şeyi yoktan yaratmıştır. Allah'ın eseri olarak yaratılan bütün varlıklar kendi hallerine mahsus bir şekilde yüce Rabbimizi tespih ederler.

Her şey Allah'ın eseridir. Burada bu yumurtanın üzerindeki çizgiler ve izler, bir ibret olarak bu şekilde görülüyor. Bu şaşıracak bir şey değildir. Yumurtanın üzerindeki izlerde 'Allah' ismi bariz şekilde görünmektedir. Bu yumurtayı yapan, yaratan ve yaşatan da Allah'tır. Yumurtanın üzerindekileri yorumlarsak, kabartılarda 'Allah' ismi yazıyor. Bunu belki başka birisi farklı şekilde yorumlayabilir."

AA'dan al haberi
Yumurtada Allah yazısı ile yetinmeyen Anadolu Ajansı, burada da durmadı, baktığı her yerde Allah yazısı görmeyi sürdürdü. AA'nın haberine göre, "Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde pazardan satın alınan kurbanlık dananın sırtının iki tarafında, Arapça Allah yazdığını cami imamı fark etti."

''Cenab-ı Allah her şeyde varlığı hissettirdiği gibi kurbanlıkta da varlığı hissettiriyor. Bu kurbanlığımızda Allah-ü Teala, Arapça çok açık bir şekilde kendi ismini yaratmış. Kurbanlıklar arasından çok nadir görünen bir durum. Bu kurbanlığımızın başka özelliği ise Allah yazısının her iki tarafta da olmasıdır."

Basın coştu
AA'nın bu skandal haberine müftünün ardından ana akım medya da coşkuyla iştirak etmekten geri durmadı. CNN Türk ve Vatan'ın internet portalları anında haberleri alıp sitelerine koyarak, AA'nın bayram coşkusuna iştirak etti.

Benzer bir haber geçtiğimiz temmuz ayında Doğan Haber Ajansı tarafından yapılmış, haber yine birçok ana akım medya organında geniş yer bulmuştu.

AA’nın yanmayan cüz haberi
Anadolu Ajansı, daha önce de bu tip tuhaf haberlere imza atmaktan geri durmamıştı. Suriye’deki çatışmalarda açık bir biçimde Esad karşıtı tutum aldığı bilinen AA, geçtiğimiz Temmuz ayında da Suriyeli bir muhalifi kaynak göstererek yaptığı haberde, Halep yakınlarında bir evin bomba isabet etmesi sonucu yandığını ancak evde masa üzerinde duran cüz kitabının zarar görmediğini iddia etmişti.

(soL - Haber Merkezi)