Medya TEKEL'de yine sınıfta kaldı

Dün Ankara'da TEKEL işçilerine karşı savaş açan hükümetin yarattığı duruma dair bugünkü gazetelerin ilk sayfalarında yer alan (ya da alamayan) haberler, medyanın daha önce de benzer eylemlerde gösterdiği performansı bir kez daha gözler önüne serdi.

Akşam: "Polis 'gaz'a geldi, kendi bile ağladı" başlığı ile anasayfadan verdi TEKEL işçilerine yapılan saldırıyı görmeyerek Bayram Meral'in ve biber gazından etkilenen bir polisin fotoğrafını kullandı. Haber, "Valiliğin izin yok açıklamasına rağmen Başkent'te toplanan işçiler" şeklinde verilerek işçiler baştan suçlu ilan edildi.

Bugün: AKP'nin basın bülteni olarak işgören gazete, TEKEL işçilerine yapılan saldırıyı ilk sayfadan vermeye bile gerek görmedi.

Habertürk: TEKEL işçilerinin sayısını 1500 olarak veren gazete, haber için 3 santimetrekarelik bir alan ayırdı.

Hürriyet: Haberi tarafsız bir şekilde vermeye çalışan Hürriyet gazetesi, "çatışmalar gün boyu sürdü" başlığıyla polis saldırısını arka plana itti.

Sabah: Yandaş medyanın önde giden gazetesi Sabah'a göre, dün Ankara'da TEKEL işçilerine dönük saldırılar Sibel Can'ın dinlenmek için ABD'ye gitmesi ve Özlem Savaş'ın alkole yenik düşmesinden daha önemsiz görüldüğü için anasayfada yer almadı.

Star: Habere anasayfasında yer vermeyen gazetede, Mehmet Altan bugün, başyazı da olan köşe yazısında "Doğrudan demokrasi için Halk Girişimi" başlıklı, "AB halkının parlamento sürecine nasıl katılabilir acaba?" sorusuna cevap arıyor.

Taraf: Son günlerde Ahmet Altan'ın Tayyip Erdoğan ile ilgili yazdığı yazıdan dolayı cezalandırıldığı söylenen Taraf, TEKEL saldırısında AKP'yi kurtaracak formülü buldu ve polisi öne çıkarttı: "Polis işçiye savaş açtı"

Türkiye: "TEKEL eyleminde polise taş yağdı"

Vakit: "TEKEL işçileri polisle çatıştı" başlığıyla verilen habere göre , Valilik izin vermediği halde Ankara'ya gelen TEKEL işçileri ile polis arasında "arbede" (çatışma, patırtı - TDK) yaşanmış

Vatan: "Ankara'da TEKEL gerilimi" başlığıyla verilen haberde, Tayyip Erdoğan'ın "siz neden geldiklerini anladınız mı" sözlerine yer verildi polis müdahalesi öne çıkartıldı.

Yeni Şafak: "Başkent'te TEKEL Gerilimi" haberi, TEKEL işçileri ile polis arasında "yine" gerilim yaşandığından bahsederek polisle işçiler arasındaki "arbede"den bahsedildi.

Zaman: Tasarımıyla sürekli ödüller alan Zaman Gazetesi'nin anasayfasında, görsel tasarımı bozacağından olsa gerek, TEKEL işçilerinin eylemi yer almadı.

(soL - Haber Merkezi)