Manga grubundan 'Eurovision' açıklaması

Türkiye'nin Eurovision'a katılma kararını duyuran maNga grubu yeni bir açıklama yaptı.

2018 Eurovision Yarışması'nda Türkiye'yi 2010 yılındaki We Could Be The Same şarkısıyla ikincilik kazanan maNga'nın ikinci kez temsil edeceği iddia edildi. Ancak maNga yanlış anlaşıldıklarını açıkladı.

Grubun attığı "Eurovision? Yine yeni yeniden..." tweeti üzerine Türkiye'nin tekrar maNga ile Eurovision'a katılacağı söylentileri dolaştı. Ancak maNga'nın resmi olarak Türkiye'yi temsil edeceği TRT yönetimi tarafından açıklanmadı. 2018 Eurovision yarışması için başka sanatçılarla da görüşüldüğü konuşuluyor.

maNga, bugün 13.15'te ise yeni bir tweet atarak duruma açıklık getirdi. Grubun resmi hesabından atılan tweet'te şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece, ülkemizin Eurovision'a yeniden katılabileceği ile ilgili haberleri duyunca genel hissiyatımızı paylaşmak istedik. Mesajımız, maNga'nın katılma ihtimalı olarak anlaşılıp büyük bir heyecan yaratmış. Onur ve mutluluk duyduk. Teşekkürler gönderdiğiniz güzel mesajlara."

Türkiye ilk defa 1975 yılında Semiha Yankı ile katıldığı, 2003'de Sertab Erener’in 167 puan alarak birinciliği kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması’na son olarak 2012 yılında Can Bonomo ile katılmış ve yarışmada bir daha bulunmama kararı almıştı.