'Laiklik ülkenin boynuna geçirilmiş bir tasma'

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, dün Ahmet Hakan'ın Hürriyet'te yazdığı yazının bir benzerini kaleme alırken bir de ek yaptı: İyi de, laiklik ne, peki? Bu ülkenin boynuna geçirilmiş bir “tasma”, elbette ki.

Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın "laiklik zulümleri" sıraladığı yazısının benzeri bugün Yeni Şafak'ta yayınlandı.

Yazısına Ahmet Hakan gibi "laiklik zulümleri" ile başlayan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "Önce şu yakıcı gerçeklerin altını çizmek isterim: Bu ülkede, bütün cinayetler laiklik adına işlendi! Binlerce İskilipli Atıf, laiklik adına ipe gönderildi! Darbeler, laiklik adına gerçekleştirildi! Bu toplum, 'irtica tehdidi' diye diye laiklik adına dayak yedi, sindirildi! Önce, bütün devlet ve kurumları laikleştirildi, İslâm'dan 'temizlendi'; sonra da toplum" ifadelerini kullandı.

Buraya kadar Ahmet Hakan'la benzer ifadeler kullanan Kaplan, daha sonrasında ise Ahmet Hakan gibi "özgürlükçü laiklik" demek yerine "İyi de, laiklik ne, peki? Bu ülkenin boynuna geçirilmiş bir 'tasm', elbette ki" dedi.

Kaplan yazısının şöyle noktaladı:

Dünyada 6 asır üç kıtada barış yurdu'nu biz kurduk yalnızca. Biz çekildik tarihten; Batılılar, bir asırda dünyayı cehenneme çevirdiler!

İslâm dünyasında Baas gibi laik diktatörlüklerle iş tutuyor Batılılar ve “demokrasi, özgürlük” nutukları atmayı da ihmal etmiyorlar hiç bir zaman! Dünyayı aptallaştırıyorlar.

Türkiye'nin “sivil anayasa” yapımı sürecinde bu ülkenin medeniyet dinamikleri ve kültürel değerleri ekseninde bir anayasa yapmasını bekliyorum. Toplum da bunu bekliyor yarım asırdır...

Yoksa sürgünümüz bitmeyecek bizim...