Kucağında çocuk olan göçmene çelme takan kameramanın cezası belli oldu

Macaraistan'a girmeye çalışan göçmenleri izlerken kucağında çocuğu ile koşan bir mülteciye çelme takarak düşüren Macar gazeteci Petra László'nun mahkumiyeti bir üst mahkeme tarafından da onandı.

2015 yılının Eylül ayında bir mülteci kafilesinin Sırbistan sınırından Macaristan'a girişi esnasında bir mülteciye çelme takan görüntüsüyle gündem olan Macar gazeteci Petra László'nun mahkumiyeti bir üst mahkeme tarafından da onandı.

László "saldırganlık" suçlamasıyla mahkeme önüne çıkarılmış, Macar mahkemesi tarafından bu suçtan mahkûm edilmiş ancak cezası askıya alınmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Petra László'ya verilen bu ceza temyiz mahkemesinde yeniden ele alındı. Mahkemeye müdahil avukat olarak katılan Helsinki İnsan Hakları Komisyonu hukukçuları gazetecinin sadece saldırganlık suçu işlemediğini savundular ve bu suçun aynı zamanda "halkı nefrete teşvik etmek" suçu olduğunda da ısrar ettiler.

Savcının da cezanın ağırlaştırılması, yani askıya alınan cezanın yanı sıra para cezası da verilmesi yolundaki mütalaası da mahkemede hâkimler tarafından değerlendirildi.

Petra László'nun avukatları ise gazetecinin kendisine doğru koşanlar nedeniyle paniğe kapıldığını, aslında kimseye zarar vermek istemediğini iddia ettiler.

Sonuçta temyiz mahkemesi cezayı ağırlaştırmadan ve para cezasına da gerek görmeden daha önceki kararı aynen onadı.

Petra László'ya verilen ceza böylece 3 yıllığına askıya alınmış oldu.