"Kriz Sabah ve ATV'yi lider yapacak"

ATV-Sabah Grubu'nun herkese eşit mesafede durduğunu iddia eden Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, "Kriz, daha iyi yönetilen ve gücünü izleyicisinin ve okuyucusunun beklentilerine odaklamış Sabah ve ATV’yi lider yapacak" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, Medicat dergisine verdiği röportajda yandaş medya iddialarından ATV-Sabah ihalesine kadar bir dizi başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın damadının ağabeyi olan Serhat Albayrak, medya sektörüne, kârlı bir sektör olduğu için girdiklerini söyledi.

Erdoğan'ın teşviki
ATV ve Sabah'ın alınmasında Erdoğan'ın teşvikinin etkili olduğu iddialarına yanıt veren Albayrak, ticari konulara özel hayatın karıştırılmaması gerektiğini söyledi. İhale sürecini de değerlendiren Albayrak, "Sonuçta bir ihale yapılmış, gerekli koşulları yerine getiren grup, ihaleyi kazanmıştır, tüm süreçler de açık ve kamuoyu önünde yasalar çerçevesinde gerçekleşmiştir. İhalede bizden daha fazla veren vardı da bize mi verdiler! Önyargılardan kurtulmak gerekiyor" dedi.

AKP hükümetinin 2002 yılından beri yaptığı özelleştirmelerle Hazine'ye kazandırdıklarının da ortada olduğunu söyleyen Albayrak, Erdoğan sayesinde kamu bankalarından aldıkları krediler hakkında hiçbir şey söylemedi.

Başbakan Erdoğan'ın "bizim Çalık" dediği Çalık Holding'in ATV-Sabah ihalesi sürecinde Halkbank ve Vakıfbank'tan toplam 700 milyon dolar civarında kredi alabilmesi tartışmalara neden olmuştu.

"Biz tarafsızız"
Gazetelerin doğaları gereği politik varlıklar olduğu iddiasına katılmadığını belirten Serhat Albayrak, "özellikle medyada yapılan iş ile politik görüşün yan yana gelmesi durumunda bazı olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir" dedi. Medyanın siyaseten tamamen objektif olması gerektiğini belirten Albayrak, "Nitekim Çalık Holding üst yönetiminin de bu konudaki tavrı kesin ve nettir, 'Turkuvaz Medya kesinlikle tarafsız olacaktır'. Bizim yolumuz da tarafsız ve gerçek haberciliktir" dedi.

Yandaş medya
Yandaş medya tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlarken, "Bu biraz reklam verene yönelik 'ikna' taktiği gibi geliyor bize" diyen ve Turkuvaz Grubu'nun iktidara ne kadar yakınsa muhalefete de o kadar yakın olduğunu iddia eden Albayrak, "Tam ortadayız yani duruşumuz bu. Yaptığımız haberler bunu açıkça gösteriyor" ifadesini kullandı. "Nerede bir yanlış varsa veya nerede gerçekten alkışlanacak bir durum varsa onu gösteriyoruz. Bizim kompleksimiz yok eğriye eğri doğruya doğru dedik, bundan sonra da diyeceğiz" diyen Albayrak, iktidarın doğru yaptığı bir şeye yanlış demenin de gazetecilik olmadığını söyledi.

Grev
Albayrak, ATV-Sabah'ta devam eden grev konusunda, "Biz sendikalı arkadaşlarımızı her zaman dinledik, mevcut ekonomik veriler doğrultusunda en uygun yolu bulmak istedik ve yasal haklarına her zaman saygı duyduk. Bugün de mevcut tercihlerine saygı duyuyoruz" açıklaması yaptı.

"Kimleri okuyorsunuz"
Hangi köşe yazarlarını okuduğu sorusuna yuvarlak bir yanıt veren Albayrak, "Öncelikle kuşkusuz Turkuvaz Medya çatışı altındaki kalem erbabını keyifle okuduğunu" belirtti. Diğer gazetelerden okuduğu köşe yazarlarının isimlerini vermeden, "Türkiye'de çok iyi köşe yazarlarımız var. Hatta bu konuda dünya gazateciliğine farklı bir boyut getirdiğimizi düşünüyorum" dedi.