Kriptoyu çözdüler

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ve yataklıktan tutuklanan Hanefi Avcı konusuna operasyonun başından beri en az yer ayıran yayın organlarından biri Taraf'tı. Taraf dün savcının Avcı'ya sorduğu soruları ve Avcı ile Necdet Kılıç arasındaki telefon görüşmesini yayınladı.

Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Necdet Kılıç üzerinden Devrimci Karargah Örgütü ile ilişkili olmaktan tutuklandı.

Fethullah Gülen cemaatinin devlet içindeki örgütlenmesini deşifre eden kitabı nedeniyle Avcı'nın tutuklanması büyük olay yarattı.

Konuyu en az irdeleyen yayın organlarından biri Taraf gazetesi oldu.

Taraf gazetesi Avcı meselesiyle ilgili az sayıdaki haberinden birinde savcının Avcı'ya sorduğu soruları ve Hanefi Avcı ile Necdet Kılıç arasındaki telefon görüşmesini yayınladı.

Savcının Hanefi Avcı'ya yönelttiği soruların son derece düzgün bir dille ifade edilmiş olması, soruların yazılı olarak gazeteye iletildiği izlenimi doğurdu.

Haberde Kılıç ile Avcı'nın sık sık telefon ve MSN görüşmeleri yaptığı, Avcı'ın Kılıç'a kripto cihazı ve şifresi verdiği iddilaarı da yer aldı.

Taraf'ın yayınladığı şekliyle savcının yönelttiği sorular şöyle:

Devrimci Karargâh örgütünü ve bu örgüt mensuplarını deşifre etmek amacıyla İstanbul Başsavcılığı’nca (CMK 250. Madde ile Yetkili) yürütülmekte olan soruşturmayı, soruşturma numarasından (2009/1868) soruşturmanın açıldığı tarihe kadar açıkça deşifre ettiğiniz ve dolayısıyla aynı soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheliye yönelik adli olarak sürdürülen teknik ve fiziki takiplerin deşifre olmasına ve delillerin karartılmasına neden oldunuz. Bu durumla ilgili açıklamanız nedir?

Nejdet Kılıç ile yaptığınız telefon görüşmelerinizde polis yöntem ve taktiklerini deşifre ederek, Devrimci Karargâh terör örgütü şüphelilerinin adli takipten kurtulması amacıyla teknik destek sağladığınız tespit edilmiştir. Bu konuda açıklama yapınız?

Nejdet Kılıç’ın takibe alındığı gizli mahkeme kararına nasıl ulaştınız?

Nejdet Kılıç’ın sizi zaman zaman ankesörden ve kontörlü telefondan aradığı tespit edilmiştir. Bu şekilde görüşmesinin sebebi telefonlarınızın dinlendiği şüphesi midir?

Nejdet Kılıç’ın 25 Nisan 2010’da sizle yaptığı bir görüşmede “bir cihazı çalıştırabilmek için ihtiyaç duyduğu şifreyi bir gün sonra işyerinize gelince alacağı” tespit edilmiştir. Bu görüşmeden dört gün önce Nejdet Kılıç’ın 20 Nisan 2010’da İstanbul’dan Eskişehir’e, 21 Nisan 2010’da da Eskişehir’den İstanbul’a döndüğü tespit edilmiştir. Bir günlük bu başbaşa görüşmeye neden ihtiyaç duydunuz? Bu cihaz ne cihazıdır? Cihazın şifresini Nejdet Kılıç sizden, ankesörden veya kontörlü telefondan aradığı zaman mı aldı?

Taraf'ın "her nasılsa" ele geçirerek yayınladığı Avcı ve Kılıç görüşmesi ise şöyle:

Avcı: Senin eski dinleme kararını falan da buldum. Sahte isimle aldıkları kararı...

Kılıç: Kitapta okudum zaten karar bende.

Avcı: Hı şimdi yenisini öğrendim. O senin dinleme ile ilgili mahkemenin kararını da bulduk. Bunu yapanlar İstanbul İstihbarat Şube yetkilileridir.

Kılıç: Tamam.

Avcı: Bunlardan davacı olmak lazım. Cemaatin adamıdır bunlar. Normal polis değildir.

Kılıç: Abi takip ediyorlar.

Avcı: Alma niyetleri olsa takip etmezler.

Kılıç: Niye bu kadar bariz takip...

Avcı: Salaklıklarındandır. Takip ettiklerini zannediyorlar...

Zaman da kriptonun şifrelerini çözdü
Öte yandan kripto cihazı ile ilgili iddiaların ulaştırıldığı yayın organlarından biri de Fethullahçı zaman gazetesi oldu.

Zaman'da bugün yayınlanan Salih Sarıkaya imzalı haberde kripto cihazı ile ilgili iddiaların ayrıntılarına girilerek "Avcı, Kılıç'a kripto cihazını kitaptan 3 ay önce vermiş" başlıklı haberde, "Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanan Hanefi Avcı'nın kitap yazdığı için tutuklandığı iddia ediliyor. Ancak soruşturma çerçevesinde ortaya çıkan deliller, gerçekleri ortaya koyuyor. Çünkü, polis, Avcı'nın Necdet Kılıç ile irtibatını kitap yazılmadan aylar önce tespit etmişti. Üstelik Avcı'nın Kılıç'a kripto cihazı vererek örgüte yardım ettiği en güçlü deliller arasında" diye yazıldı.

(soL-Haber Merkezi)