Kemal Okuyan'ın Syriza yorumları Twitter'da gündem oldu

CNNTürk'te yayınlanan, "Ne Oluyor" programında, KP MK üyesi Kemal Okuyan'ın, Syriza yorumları tartışma yarattı. Okuyan'ın yorumları Twitter'da yoğun şekilde gündem oldu.

CNNTürk'te yayınlanan "Ne Oluyor" programında, Syriza'nın Yunanistan seçimlerindeki başarısı konuşuldu. Komünist Parti MK üyesi Kemal Okuyan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Ufuk Uras, Mehmet Altan, Ercan Karakaş, Erdinç Yazıcı'nın katıldığı programda, Kemal Okuyan'ın Syriza konusundaki yorumları tartışma yarattı. Okuyan'ın değerlendirmelerinin ardından, Twitter'da yoğun şekilde gündem olduğu olduğu görüldü.

Kemal Okuyan, "Yunanistan'da şu anda sol bir hükümet algısı var ama öte yandan da tarihte bir çok kez olduğu gibi belki de kapitalizm, kendisini yeniden ayağa kaldırabilmek için; yani bütün bu başa gelen felaketlerin sorumlusu olan düzen, sol görünümlü bir hükümeti kurmaya kalkıyor" dedi.

KRAVAT TARTIŞMASI

Okuyan; "Emekçiler içinde örgütlenmeden, popülist söylemlerle sol başarı yakalayamaz" derken, kravat takmayan Syriza Genel Başkanı Çipras'a ve Ufuk Uras'a da göndermede bulunarak; "Bakın kravatı çıkararak sadece bu iş olmuyor, ben de hayatım boyunca kravat takmadım" yorumunu yaptı.

Eski milletvekili Ufuk Uras da, Meclis kürsüsüne nadiren çıktığı anlardan birinde kravatını çıkarmıştı.