Kanal 7’deki büyük skandala RTÜK’ten kıyak ceza

Kanal 7’de yayınlanan “Mahmut Tuncer Show” adlı programda, evlenmek istemeyen küçük yaşta bir kızın küfür ve hakaretlere maruz kalması ve ölümle tehdit edilmesi üzerine, RTÜK'ten sadece para cezası geldi.

Kanal 7’de yayınlanan "Mahmut Tuncer Show" adlı programda, 17 yaşındaki bir kızın, küfür, hakaret ve ölüm tehdidine maruz kalması üzerine, RTÜK’ten programa 35 bin TL para cezası verildi.


Mahmut Tuncer hakaretlere ve saldırılara destek vermişti

Programda genç kız kendisinden 15 yaş büyük olan G.K. ile evlenmek istemediğini söylemesine rağmen zorla gelinlik giydirilmiş, evlenmek istemediğini yineleyen kıza küfür edilmesi, ölümle tehdit edilmesi programın sunucusu Mahmut Tuncer tarafından sessizlikle geçiştirilmişti.

Üstelik Tuncer, canlı yayına telefonla bağlanan genç kızın anneannesinin “Nasılsın?” diye sorması üzerine “Vallahi gördün torununla rezil oldum” demiş ve genç kıza yapılan saldırılara ortaklık etmişti.

Programda yaşananlar raporda ayrıntılı olarak yer aldı
Vatan gazetesinin haberine göre, RTÜK, 3 Mart 2012 tarihli programa ilişkin şu raporu yayınladı:

- 17 yaşındaki G.K. ile 32 yaşındaki Gökhan Yalçın nikahlarının yapılması için Mahmut Tuncer Show’a müracaat etmiştir. Ancak G.K.’nın evlenmekten vazgeçtiği ve bu durumu yayın ekibine önceden bildirdiği uzman raporunda sunulan diyaloglardan anlaşılmaktadır. Ancak buna rağmen genç kıza gelinlik giydirilerek programa çıkartılmıştır.

- G.K., evlilikten vazgeçtiği için telefon aracılığıyla canlı yayına katılan hem kendi yakınları, hem de damat adayının yakınları tarafından baskıya maruz kalmış, hatta ölümle tehdit edilmiştir.

- Canlı yayına telefon ile bağlanan G.K.’nın anneannesi “...Ben o kızı burada istemiyorum. Orada öldürsünler, öldürsünler...”, “...Ama buraya kesinlikle gelemez yani”, “Seni kimse kabul etmiyor. Şu anda olsan öldürecekler seni...”, “Asla bu tarafa dönmek yok”, “...Buralara gelmeyeceksin. Öl, öl.”, “...O zaman orda geber orda dur...” şeklinde tehdit içerikli ifadelerde bulunmuştur.

- Genç kıza karşı yapılan bütün bu hakaret ve tehditlere rağmen sunucu Mahmut Tuncer, ciddi bir müdahalede bulunmamıştır. Hatta damat adayından dayak yiyen kızın, bu yüzden evlilikten vazgeçmesini yeterli bir sebep olarak görmemiş, kararından vazgeçmesi için genç kıza baskı yapmıştır. Tuncer canlı yayına telefonla bağlanan genç kızın anneannesinin “Nasılsın?” diye sorması üzerine “Vallahi gördün torununla rezil oldum” diye konuşmuştur.

- Mahmut Tuncer, kuliste G.K’nın kendisine “Gökhan beni çok dövüyor” dediğini itiraf etmiş buna rağmen G.K’nın dayak yemesini evlilikten vazgeçmesine yeterli görmemiştir.

- Programın büyük bölümünde ekranda “Gelinliğini çıkaran G.K., evlilikten neden vazgeçtiğini açıklayamıyor” alt yazısı yer almıştır.

- Genç kıza karşı yapılan bütün bu hakaret ve tehditlere rağmen sunucu Mahmut Tuncer ciddi bir müdahalede bulunmamıştır.