Kanal 7 ve Zahid Akman hukuksuzluğu tescilledi!

Zahid Akman, bir dönem Ankara ve Washington temsilciliğini yaptığı Kanal 7'nin başına geçti. Ancak bu durum “Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Yasa”ya aykırı.

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, yaptığı açıklamayla Deniz Feneri davası tutuksuz sanığı Zahid Akman’ın Kanal 7’de Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildiğini duyurdu. Buna karşın Akman’ın böyle bir göreve gelmesi yasalara aykırı.

İddialara gerek kalmadı atama yapıldı
Deniz Feneri savcılarının görevden alınmasının hemen ardından “uzun tutukluluk süreleri” göz önünde tutularak 3 ay sonra serbest kalan Akman’ın yeni görevi, “Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Yasa”ya aykırı.

Medyatava’nın haberine göre, uzun yıllardır Kanal 7 Genel Yayın Yönetmenliğini yapmakta olan Mustafa Çelik bu görevini A. Zahid Akman’a devretti. Bundan sonra A. Zahid Akman Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapacak.

Uzun süredir Kanal 7'de bir ofiste çalışan Zahid Akman'ın Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmesi uzun süredir devam eden hukuksuzluğun tescillenmesi oldu.

Yasa ne diyor?
“Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Yasa”sına göre, "görevlerinden hangi sebeple olursa olsun ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, idare, kurum ve kuruluşlara karşı ayrıldıkları tarihten başlayarak üç yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamazlar, taahhüde giremezler, komisyonculuk ve temsilcilik yapamazlar" deniliyor.

RTÜK üyeliği görevinden 12 Temmuz 2011 tarihinde ayrılan Zahid Akman 3 yıl boyunca medya kuruluşlarında görev almaması gerekiyor.

(soL - Haber Merkezi)