Kadir Topbaş gazetelere nasıl reklam verdi?

İBB Başkanı Kadir Topbaş bugünkü gazetelerin sağ sütunlarında bayram mesajı yayınlattı. Topbaş’ın bayram vesilesiyle projeler döktürdüğü kutlama mesajından ziyade reklam bedelinin belediyenin bütçesinden mi karşılandığı yoksa gazetelerin sağ sütunlarını mı bağışladığı merak konusu oldu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş bugünkü gazetelerin ilk sayfa sağ sütunlarına “reklam” yerleştirdi. İlk sayfalarındaki sağ sütunlarını Topbaş'a bahşeden gazetelerin bu lütufkarlığının nedeni belediye bütçesinden karşılanan reklam bedeli mi olup olmadığı merak konusu oldu.

Topbaş'ın reklamını yayınlayan gazeteler ise şöyle Akşam, Bugün, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Sabah, Star, Taraf, Türkiye, Akit, Vatan, Yeni Şafak, Zaman...

Topbaş belediye bütçesiyle "ödül" müjdeledi
Topbaş’ın “Sevgili İstanbullular” diye cümlesine başladığı reklamında Kadıköy-Kartal metrosunun açılışından 2013’te Marmaray’ın açılışına ve 2014 ile 2016 yılında neler yapılacağına dek proje sıralandığı görüldü. Topbaş belediye bütçesiyle karşıladığı tahmin edilen reklamında yine, “Belediye Başkanı olarak en büyük ödülüm çok yakın bir zamanda şehrimizin her yerine toplu taşıma araçlarının hız ve konforuyla yolculuk yapmanız olacaktır” ifadeleriyle beklenen “ödülünü” müjdeledi.

Topbaş reklam için ne kadar para harcandığını açıklamalı
Belediye “hizmeti” anlayışı toplu taşımada tıkanan ve metrobüs facialarını hatırlatan Topbaş’ın yayınlattığı mesajın içeriğinden uzaklaştığımızda, Türkiye’de günlük gazetelere ilk sayfadan reklam vermenin bir hayli tuzlu olduğu biliniyor. Bahsi geçen günlük gazeteler bugün Topbaş’a misafirperverlikte bulunup sağ sütunlarını hibe etmediler ise, “ödül müjdeleyen” mesajın belediyenin bütçesinden bir hayli karşılandığı anlaşılıyor.

Topbaş'ın kendi keyfine göre belediye bütçesinden karşıladığı reklamlara ne kadar para harcadığını açıklaması bekleniyor.

Bugünkü gazetelerin ilk sayfaları ve göze çarpan Topbaş'lı sağ sütunları şu şekilde:

(soL - Haber Merkezi)