İsmail Saymaz'a 84 yıl hapis isteniyor

Yaptığı emek haberlerinin yanı sıra son dönemde Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'e yönelik Ergenekon üyesi olma suçlamalarını ele aldığı haberleriyle dikkatleri üzerine çeken gazeteci İsmail Saymaz'a dava üzerine dava açılıyor.

Gazeteci Saymaz’a son dava, 8 Haziran 2010’da yayınlanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ün, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından dinlendiği bilgisine yer verilen "Ergenekon'da 'aşk oyunu' "başlıklı haber nedeniyle geldi. Hâkim Şengün’ün şikâyetiyle açılan davada Saymaz için, "haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla dört yıla kadar hapis isteniyor.

Son davayla birlikte Saymaz için istenen toplam ceza 84 yıla çıktı.

Devrimci Karargâh haberi soruşturması

Ayrıca, Saymaz’ın 3 Ağustos 2009’da yayınlanan, Devrimci Karargâh soruşturmasına ilişkin "Terörden hapse düşüren kanıt: Bir tabak yemek, iki bardak çay" başlıklı haberi nedeniyle "yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla yürütülen bir diğer soruşturma da sonuçlandı. Açılan dava bir başka dava dosyasıyla birleştirildi.

Bu arada, Saymaz'a yönelik hapis tehdidi konusunda açıklama yapan Uluslararası Basın Enstitüsü'nün ardından Avrupa Türk Gazeteciler Birliği de bir açıklama yaparak, “Yazdığı haberler nedeniyle bir gazetecinin böylesine ağır yaptırımlarla karşı karşı kalması Türkiye’ye yakışmıyor” dedi.

(soL-Haber Merkezi)