Irkçılık değil, “babacan polis” eksikliğiymiş

Yılmaz Özdil, Manisa’nın Selendi ilçesinde Romanlar’a yönelik saldırıyı “ırkçılık” olarak niteleyenlerle dalga geçerek, sorunun “Hulusi Kentmen tipi emniyet müdürü” eksikliği olduğunu savundu.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, Selendi’de bir kahvehanede başlayan tartışmanın ilçedeki tüm Roman vatandaşlara dönük bir linç halini alması ve evleri taşlanan, arabaları yakılan Roman vatandaşların ilçeden sürülmesiyle son bulan olayların sebebinin ırkçılık değil, “babacan komiser eksikliği” olduğunu yazdı.

Çocukluğunda İzmir’de Roman mahallesi yakınında yaşadığını belirterek anılarını anlatan Özdil, Romanlar’ın hemen her gün kavga ettiklerini belirterek “Dünyanın en önemli meselesiymiş gibi bağıra çağıra gelirler karakola, güle oynaya, çıkarlar kol kola. Sabırlı, ikna kabiliyeti olan... Hulusi Kentmen misali... Bi tek babacan polis yeter” dedi.

Olaylarda ırkçılık gören herkesi “dünyanın merkezini Nişantaşı zannetmekle” suçlayarak alay eden Özdil, Manisa için de şunları söyledi: “Alt tarafı Çingene vatandaş kahvede sigara içmiş, öbürü içme demiş, vay sen bana nasıl öyle dersin filan... Babacan bir komiserin tık diye halledebileceği iş, devlet sorunu haline geldi.

“Tehcire döndü, iyi mi!

“Tenekeli Mahalle’nin sınırında büyümüş bir polis muhabiri olarak diyorum ki... Nişantaşı’nı dünyanın merkezi zanneden gazetecilerin “ırkçı” köpürtmelerine sakın
kulak asmayın.

“Manisa’da olan biten, tecrübesiz emniyet, basiretsiz jandarma ve beceriksiz valinin eseridir... Bana sorarsanız, Darbukatör Baryam bile bunlardan iyi yöneticidir.”

(soL - Haber Merkezi)