İnsanlıklarını kaybettiler hükümsüzdür

İsrail'de çıkan yangında 40 kişinin öldüğü haberine yer veren Haber 7'ye gelen okur yorumları insanın kanını donduracak cinsten.

İsrail'in kuzeyindeki Karmel dağlarının çevresindeki ormanlık alanda başlayan ve 40 kişinin yaşamına mal olan yangına dair haber yapan Haber 7 sitesindeki okur yorumları okuyanların kanını dondurdu.

Sitede "İsrail cehenemi yaşadı: 40 gardiyan öldü" başlıklı habere yapılan okur yorumlarında 40 kişinin ölmesi nedeniyle sevinçten göz yaşlarına hakim olamadığını belirten bile var. Okur yorumları editör kontrolünden geçmeden yayınlanmadığı için Haber 7 adlı site, yayınlanan tüm yorumların sorumlusu. soL okurlarından özür dileyerek o yorumlardan bazılarını buraya aktarıyoruz (imla hataları yorumculara aittir):

"üzülen var mı?
Yanarak canveren yahudiler için 1 g üzülmedim keşke daha çok kişi ölseymiş... başbakan yardım talimatı verdi galiba,yanlış yaptı..."

"çok sevdiği abede yardıma koşsun

savaş gemilerinden uçaklar kalksın körfezden kaldırır mı koşar mı yardıma bakalım. yüzsüz israil yardım istemiş, türk yetkililer kabul etmiş. birçok israil haber sitesinde israilliler yazılarında türkiye yardım eder mi diye çok fazla yazı var...ALLAHIM sen yücesin sen büyüksün."

"bu da birşeymi? Bunlar ufak tefek...
Belki biz görürüz belki görmeyiz ama israilin başına öyle şeyler gelecekki,ahir zaman içinde kıyameti önce yaşayacaklar..."

"bu ne güzel haber
sevinçten uyuyamadım mutluluk gözyaşları bunlar. :D"

"mustafa kemal

yıllarca kardeşlerimin kanı üzerinden kendilerine saltanat kuran insanların en acı şekilde can vermesinden elem duyacak değilim. bunların hepsi siyonist ve kitap ehli ile uzaktan yakından ilgileri yok. umarım rabbim bu zalimlere çok daha büyük bela ve musibetlerde verir."

"Allahım çok büyüksün
arkasına saklanmak için yetiştirdikleri gargad agaçlarının içinde yanıyorlar.."

"herzaman....
aci ceken hayvan görsem icim aciyor, nedense simdi hic üzülmedim...."

"çıkar aheste aheste
Bu Allahın İsrailoğullarına verdiği bir afettir..Sonun başlangıcıdır..Tarihte tüm azgın kavimler bir şekilde helak olmuştur..İsrailoğulları da yok olacaktır..Allahın gazabı İsrailin üzerine olsun...Şimdi onlara acıyan arkadaşlarım sözüm size..Onlar müslüman insanları,kadınları, bebekleri katlederken üzülmediniz mi...Bırakın helak olsunlar..Gözünüzü açın..Bu Allah tarafından gelen bir afettir..Müslümanların, bebeklerin ahı tuttu..."

Yine aynı sitede yer alan "İsrail'in eli kolu bağlayan yangın: Çaresiziz" başlıklı habere yapılan yorumlardan bazıları ise şöyle:

"hamdolsun
allahım sana hamdolsun bu günleride gördüm ya ölsemde gam yemem allahım senden o yangına dökülen suların benzin mazot hatta tiner olmasını diliyorum tüm mazlum filistin şehitlerinin dökülen kanının hatırı için AMİİİİN AMİİİNN sonsuzkere AMİİN"

"bu bir başlangıç olsa gerek
zamanı gelmişti olan keşke masum halka olmasada meclislerinde yöneticilerinin olduğu yerlerde olsa bu felaketler.ama bu millet tarihte hep batmıştır batmaya da mahkumdur.bence bu bir başlangıç insanlığın dur diyemediğine yaratan dur demesini bilir"

Öte yandan sitede yer alan "Erdoğan'dan İsrail için yardım talimatı" başlıklı haberde yeralan okur yorumlarının bazıları da benzer bir içeriğe sahipti. Bazı yorumcular ölenlerini insan olduğunu hatırlatıp, yanan insanlara sevinenleri kınarken, diğer yorumcular da Yahudilerin ölmeyi hakettiğini, yanmalarından üzüntü duymadıklarını çünkü Yahudilerin Allah tarafından lanetlenmiş bir kavim olduğunu iddia ediyor.