imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan serbest bırakıldı

Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Aktan'ı serbest bıraktı.

 

Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne getirilen Aktan’ın ifadesini almayan sacı, polisteki ifadesini yeterli görerek, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Aktan'ı serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan sabah saat 05.30 sıralarından evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Aktan, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Emniyetteki ifadesinde Aktan’a, 2015 yılında paylaştığı bazı tweetler soruldu.

Öldürülen sivillerle ilgili paylaştığı haberler de sorulan Aktan’a “ne amaçla paylaştınız?” sorusu yöneltildi.

Gazeteci Nurcan Baysal ve Mutlu Çiviroğlu, gibi gazetecilerin tweetlerini neden RT ettiği de polisin sorduğu sorulardan.

Kamuoyunu yanıltmak ve devlete karşı kışkırtmaktan suçlanan Aktan’ın BBC’ye haber verip yalan haber yaptırdığı da iddia ediliyor.

Ayrıca, Aktan’ın evinde yapılan aramalarda, iki bilgisayara ve telefonuna el konulurken, Hafıza Merkezi’nin çalışmalarının yer aldığı bir dosyaya da el konuldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayarak, Aktan’ın derhal serbest bırakılması istendi.