Hüseyin Gülerce, Arınç ve Gül'ü yazdı

Cemaat'in eski kalemlerinden olan ve AKP'nin yayın organı Star'a geçiş yapan Hüseyin Gülerce, Arınç ve Gül'ün Erdoğan ile yol ayrımına ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

Haber Merkezi

Arınç ve Gül'ün "5. parti konusunda adım atacağı" iddialarına ilişkin tartışmalar sürerken Star gazetesi yazarı  Hüseyin Gülerce, "Arınç ve Gül alternatif mi?" başlıklı bir köşe yazısı yazdı.

"AK Parti denince akla hemen gelen üç isim; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç’tır" diyen Gülerce, "Arınç, bu üçlü için, “biz” idik, şimdi “ben” olduk” diyor. “Ben”den kastı, Erdoğan... Yine Arınç “birilerine olan sevgimi kaybettim” diyor. “Birileri”nden kastettiği yine Erdoğan..." ifadelerini kullandı.

Arınç ve Gü'ün 1 Kasım sonrası alternatif olmak için kenarda durup seyirci olmayacaklarını belirten Gülerce, şu ifadeleri kullandı:

Doğan medyası, bir savaşın medya cephesi gibi Cumhurbaşkanına, AK Parti’ye karşı yalınkılıç gidiyor. Ve siz onların kanalına, bir limana sığınır gibi gidiyorsunuz. Terörün milletimizin canını yaktığı sırada HDP’yi şirin göstermeye çalışan bir kanalda konuşuyorsunuz... Hem de “seçim arifesinde partime zarar verecek hiçbir şey konuşmam” diyerek konuşuyorsunuz... “Davanın menfaati için bana düşen kenara çekilmektir” diyorsunuz, ama kenarda değil ekranlarda görünüyorsunuz. Sayın Gül ve Sayın Arınç, Gezi olaylarından, 17/25 Aralık’a, en lazım oldukları zamanda Sayın Erdoğan’ın yanında olmadılar.  Dileriz duruşlarıyla, siyasetin tezgâhlarında hırpalanmaz, itibar kaybına uğramazlar.